Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:30 pm

DVORANSKO PRVENSTVO HRVATSKE Jana Koščak postavila novi svjetski rekord

Piše M.K.

Mlada hrvatska atletičarka Jana Koščak (16) u nedjelju je postavila novi svjetski rekord u petoboju do 18 godina! Uspjelo joj je to na dvoranskom prvenstvu Hrvatske.

Varaždinka je pobijedila s 4585 bodova i tako nadmašila dosadašnji rekord Norvežanke Henriette Jaeger iz 2020. godine (4414 bodova).

Koščak je ove sezone već postavila novi hrvatski seniorski i juniorski rekord u dvorani s 4432 boda u Tallinnu, a sad je, doduše, u mlađoj konkurenciji, ostvarila još bolji rezultat.

Jana je na 60 metara prepone trčala 8,46 sekundi, preskočila je 190 centimetara u skoku u vis i nije uspjela srušiti juniorski rekord Blanke Vlašić od 192. Jana je kuglu bacila 15,11 metara, a u dalj skočila 6,17 metara.

Starija sestra Klara pobijedila je u juniorskoj konkurenciji u petoboju s 3633 boda pa je slavlje u obitelji Koščak potpuno, pišu 24sata.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)