Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:45 pm

JUDO Tihea Topolovec iz AJK-a Student Split srebrna u Varšavi

Piše M.K.

Europska judo turneja se nastavlja, a ovog vikenda došao je red na Varšavu. Od 25. i 26. veljače 430 sportaša s pet kontinenata došli su se izboriti za potencijalne bodove koji bi ih mogli odvesti u Pariz 2024. godine. Već prvog dana natjecanja Tihea Topolovec (AJK ‘Student’ – Split) osvojila je srebrnu medalju.

24-godišnja Topolovec nastupila je u kategoriji -57kg koja je danas brojila 31 natjecateljicu.

U finalnoj borbi nakon dvije i pol minute pokušava nožnom tehnikom napraviti bacanje ali pada na glavu, a kako se radi o nedozvoljenom potezu radi sigurnosti natjecatelja, gubi borbu diskvalifikacijom sudaca protiv Nizozemke Julie Beurskens.


‘Sretna sam cjelokupnim danom do trenutka diskvalifikacije u finalu jer sam time izgubila šansu za osvajanjem zlata. Idući vikend sam u Taškentu i nadam se da ću se uspjeti pokazati u još boljem svjetlu’, kazala je Topolovec.

Sjajan posao odradila je na putu do finala pa je tako u prvom kolu savladala Kristynu Polaskovu (CZE) da bi niz nastavila protiv Kineskinje Nan Wang. U golden scoreu četvrtfinalne borbe pala je i Bianca Reis (BRA), a u polufinalu je upisala pobjedu protiv Oplehie Velozzi (FRA).

Današnjim nastupom Topolovec je osigurala 70 bodova na svjetskoj rang ljestvici. Sutra nastupa još šest predstavnika Hrvatske: Anđela Violić (-70kg), Ivana Šutalo (+78kg), Tina Radić (+78kg), Josip Bulić (-90kg), Zlatko Kumrić (-100kg) i Marko Kumrić (-100kg).

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)