Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:55 am

ALEKSANDAR PETROVIĆ: Žalim što nikad nisam postao trener Splita

Piše A.T.

Hrvatska u nedjelju s početkom od 18 sati  protiv Austrije na Gripama igra posljednju utakmicu pretkvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Europsko prvenstvo 2025.godine. Utakmicu je najavio na press konferenciji na Gripama izbornik  Aleksandar Petrović, kapetan Dominik Mavra te Roko Badžim.

– Htio bih vas sve pozdraviti, dugo nisam bio ovdje u Žutom salonu. Dolazeći ovamo, razmišljao sam kako je prije dvije godine bila velika prilika da sjednem na klupu ‘žutih’, nije se dogodilo. Bio je dogovor između mene i tadašnjeg direktora Blaževića, mi smo se dogovorili, ali kako je bio kvalifikacijski turnir za Olimpijadu, meni je Brazil digao zabranu i eto nisam uspio trenirati četiri najjače hrvatske momčadi. Još jedan detalj koji me povezuje sa Splitom su ovacije koje sam dobio po završetku utakmice Hrvatska – Brazil u Spaladium areni, za mene je to veliki događaj i nešto posebno u mojoj karijeri. Veseli me što ću ovaj put biti kao trener na domaćoj strani na Gripama – izjavio je izbornik Petrović, koji je potom upitan o mogućnosti da se u budućnosti nađe na klupi Splita.

– Mislim da ne, još uvijek imam energije, ali na kratke relacije. Jedan sam od najstarijih trenera, tako da mislim da trenerska klupa više za mene ne dolazi u obzir – izjavio je izbornik Petrović

Izbornik se zatim prisjetio utakmice protiv Švicarske.

– Prije te utakmice smo na treningu bili odlično raspoloženi šuterski, no u utakmici smo promašili par zicera, uvukla nam se nervoza i nikako nismo uspjeli naći ritam. Ali tu Švicarsku, koja je prije par godina dobila i Srbiju i Rusiju, smo limitirali na samo 18 zabijenih koševa u drugom poluvremenu. To nas je odvelo do pobjede u za nas napadački lošoj utakmici. Arhivirali smo tu utakmicu, fokus je na Austriji. Nadam se da ćemo napadački biti bolji, volio bih igrati u ambijentu u kakvom Split igra u posljednje vrijeme. Usudio bih se reći da je Split trenutno naša najbolja momčad, sigurno i dvorana i atmosfera igra tu neku ulogu – izjavio je izbornik Petrović, koji je potom prokomentirao igru Austrije.

 – Austrija je promijenila i koncept momčadi i par igrača koji su krucijalni. Bogić Vujošević i Radoš nisu tu, ali umjesto njih su došla dva bolja igrača, Mahalbašić i Brajković koji igraju u Španjolskoj. Ova Austrija je kvalitetnija od one iz jedanaestog mjeseca, ali to apsolutno ne mijenja naše pozicije. Želimo odigrati dobru utakmicu za kraj ovog prozora. Rekao sam igračima da će svih 15 koji su pozvali dobiti priliku, tako da će se u zapisniku od 12 igrača naći i ona tri koja nisu bili protiv Švicarske. To su Runjić, Buljan i Ivišić – zaključio je izbornik Petrović.

Riječ je potom dobio i kapetan Dominik Mavra.

– Oduševljen sam što ću igrati s reprezentacijom na Gripama, pred domaćom atmosferom. Lijepo i da malo razbijemo monotoniju Draženovog doma. Mislim da će svima biti gušt, i gledateljima i nama igračima – izjavio je kapetan, koji je potom upitan o radu izbornika.

 – Puno generacija je prošlo pod Aleksandrom Petrovićem, zaista je privilegija raditi s njim – izjavio je Dominik Mavra.

Roko Badžim je protiv Austrije u prošloj utakmici pogodio sedam trica iz devet pokušaja.

– Da, dobro mi je sjela Austrija u prvoj utakmici. Valjda će tako biti i u ovoj. Izbornik i kapetan su sve rekli, na nama je da u utakmicu uđemo maksimalno fokusirani, da pokrijemo Mahalbašića i da dođemo do pobjede – zaključio je Roko Badžim.


Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)