Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
10:31 am

UPOZNAJTE NAŠE PRIČE Stories hoteli svoja znanja prenose učenicima i studentima

Danas su u Briig Boutique Hotelu u Splitu predstavljeni dosadašnji rezultati projekta ‘Upoznajte naše priče’ kojeg provodi Udruga jedinstvenih hrvatskih hotela Stories s pridruženim partnerima i uz podršku i sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta RH u sklopu javnog poziva za sufinanciranje strukovnih udruga u turizmu. Projekt je fokusiran na promociju zanimanja u turizmu kroz aktivno uključenje učenika završnih razreda osnovnih škola, srednjih turističko ugostiteljskih škola te studenata poslovnih škola i fakulteta sa smjerom turizma u sami projekt te edukaciju članica Udruge Stories hotela koju sačinjavaju neki od najpoznatijih i najkvalitetnijih hrvatskih hotela.

– U tijeku su individualni obilasci različitih Stories hotela u sklopu kojih učenici osnovnih i srednjih škola imaju priliku upoznati različita hotelska odjeljenja i zanimanja te dobiti savjete na početku svoje karijere. Izabrani učenici, njih 53, kao i 7 studenata turizma, već su sudjelovali na satu otvorenih vrata u Rovinju, a ista edukacija održat će se i u Splitu – izjavila je Antonia Urlić, direktorica Udruge jedinstvenih hrvatskih hotela Stories, osnovane prije nekoliko godina, koja za cilj ima što snažnije pozicioniranja posebnih hrvatskih hotela na svjetskom tržištu luksuznog turizma.

Stories ‘hrvatski unikatni hoteli’ žele se, ispravno, prezentirati kao hoteli sa specifičnim identitetom, koji svojim gostima pružaju jedinstveni, vrhunski doživljaj. Imidž njihovih hotela podrazumijeva specifični identitet, izvrsnost i originalnost. Uostalom, kao odličan primjer tomu je splitski hotel Vestibul Palace, kao hotel ugrađen u Dioklecijanovu palaču, zaista jest svjetska znamenitost. Vlasnik hotela i predsjednik grupacije Stories hotela Nenad Nizić poručio je kako je veliko zadovoljstvo kada imaju priliku nekoga motivirati i inspirirati, pogotovo mlade za razvoj karijere u turizmu. 

– Drago nam je da je naš projekt ‘Upoznajte naše priče’ jedan od onih koji će doprinijeti promociji zanimanja u turizmu i da je izazvalo ovakav interes kod učenika iz svih krajeva Hrvatske, a koji karijeru vide upravo u hotelijerstvu. Hoteli grupacije Stories zapošljavaju oko tisuću radnika i ključ visoko personalizirane usluge koju hoteli naše grupacije pružaju je upravo u svakom pojedincu – zaključio je Nizić čiji je hotel jedan od 17 pomno biranih hotela koji su morali zadovoljiti stroge kriterije ulaska u udrugu. 

Slavko Štefičar, ravnatelj Uprave za održiv razvoj i konkurentnost turističke destinacije u Ministarstvu turizma i sporta naglasio je kako poduzimaju niz mjera i aktivnosti u svrhu promocije turističkih zanimanja, motiviranja mladih za razvoj karijere u turizmu. Dugogodišnjom suradnjom sa strukovnim udrugama, poslodavcima i strukovnim školama Ministarstvo stvara potrebne preduvjete. 

– Jedan od alata je i javni natječaj namijenjen strukovnim udrugama kojima želimo utjecati na osiguranje dostatnog, kvalificiranog i kompetentnog kadra s ciljem razvoja održivog, pristupačnog turizma razvijanjem svijesti ciljanih skupina o mogućnostima razvoja karijere u turizmu. Tako se intenzivira suradnja između strukovnih škola i poslodavaca. Natječajem je, za ostvarenje ovog cilja, izdvojeno preko 2,8 milijuna kuna za 19 projekata, a upravo je ovaj projekt zoran primjer sinergijskih djelovanja u skladu s ciljem kojeg je Ministarstvo postavilo – zaključio je Štefičar i istaknuo kako je projekt doprinijeti privlačenju visoko motivirane i obrazovane radne snage.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu, kao najznačajnija institucija u visokom obrazovanju u polju ekonomije i turizma u Dalmaciji, iznimnu važnost polaže na suradnju s poslovnim sektorom.

– Rado smo se odazvali pozivu udruge, kroz ovu suradnju će naši studenti dodatno podići svoja praktična znanja i vještine dok su novi hoteli iz udruge Stories ušli u našu bazu od preko 130 tvrtki i institucija u kojima studenti mogu obavljati stručnu praksu. Na Ekonomskom fakultetu nudimo sveučilišne i stručne studije turističkog usmjerenja te obrazujemo kadrove koji se često zapošljavaju tijekom studija – naglasila je prof.dr.sc. Smiljana Pivčević, prodekanica za nastavu Ekonomskog fakulteta Split.

S njom se složila Andrea Bilandžić, voditeljica projekta promidžbe RCK FIT Split, Turističko ugostiteljske škole Split.

– Svjesni smo da se budućnost obrazovanja u strukovnim školama, uz moderne metode proučavanja, mora što više temeljiti na empirijskom učenju. Stoga nam je ovo prilika da kao partneri u projektu sudjelujemo u stvaranju jedne bolje budućnosti obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, a našim učenicima prilika da svoja znanja temeljena na iskustvu stječu od najboljih – naglasila je Bilandžić.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)