Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:19 pm

BOKS Splićanin Jelačić nadboksao Gregurića, Vrkić izborio polufinale, Obrovac prošao prekidom, dominacija Pit Bulla Split

Piše A. A.

Drugog dana mečeva na 33. Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke u Zagrebačkom boksačkom centru održano je sedam muških četvrtfinala (jedan pobjednik bez borbe) i tri ženska polufinalna meča.

U konkurenciji boksača polufinala i medalje izborili su u kategoriji do 63,5 kg Marin Jelačić (Pauk Split), do 71 kg Patrik Grđan (Omega Varaždin), u poluteškoj do 80 kg Maro Obrovac (Titan Gym) i Ivan Vrkić (Torcida), do 86 kg Zvonimir Rebolj (Osijek) i Nikica Radonić (Split) te Ivan Đuka (Salona, bb) u teškoj do 92 kg.

Viđene su oštre, nesmiljene borbe u svim kategorijama u kojima su se boksači i boksačice borili do maksimuma. Torcida Split nastupila je s čak četiri boksača i izborila jedno polufinale.

Splitski reprezentativac Marin Jelačić iz Pauka uvjerljivo je nadboksao mladog reprezentativca Antu Ivana Gregurića (Leonardo) uz brojanje u trećoj rundi koje je otklonilo svaku dvojbu oko pobjednika.

Varaždinac Patrik Grđan ponovo je u oštrim izmjenama bio uspješniji od Matea Paulinića (Rovinj) podijeljenom odlukom 4:1 (kao i nedavno u ligaškom meču HBL-a), a presudilo je brojanje Pauliniću u finišu treće runde.

Maro Obrovac (Titan) nakon dvije žestoke kontre i brojanja prekidom u prvoj rundi pobijedio je srčanog Duju Burića iz Torcide.

Ivan Vrkić iz Torcide u finišu treće runde, nakon teških razmjena, strahovitim krošeom oborio je Valentina Florijančića iz Omege i presudio za jednoglasnu pobjedu 5:0.

Osječanin Zvonimir Rebolj izdržao je sve nalete neumornog Ivana Rajčića iz Torcide, viši i dužih ruku iskontrirao ga i pobijedio jednoglasnom odlukom 5:0.

Nikica Radonić u otvorenoj, bespoštednoj borbi zadavao je konkretnije udarce od Josipa Perkovića iz Torcide za jednoglasnu pobjedu.

U petak 24. veljače održana su tri ženska polufinala na Prvenstvu Hrvatske za seniorke i u sva tri meča slavile su predstavnice splitskog Pit Bulla pod vodstvom trenera Ante Matasa i Marka Žaje!

U kategoriji do 57 kg mlada reprezentativka Dea Bolanča ponovo je pokazala osjetni napredak i u tri runde izdominirala Tajanu Koščak iz Omege Varaždin. Splićanka Dea Bolanča odlično se kretala i brzo zadavala kombinacije upornoj i čvrstoj Tajani Koščak i u sve tri runde ostvarila uvjerljivu bodovnu prednost za 5:0.

Pitbulovka Karmela Makelja u kategoriji do 66 kg, bivša prvakinja, vratila se u boksački ring i odlično se, neustrašivo borila protiv snažne, iskusne MMA borkinje Sare Luzar Smajić iz Lokomotive, koja je srčano jurišala sve tri runde po pobjedu, a Splićanka je iskoristila okretnost i prednost u brzini i plasirala se u finale podijeljenom odlukom 4:1.

U najtežoj +80 kg ženskoj kategoriji Lucija Bilobrk iz Pit Bulla jednoglasno je sa 5:0 bila bolja od još jedne bivše prvakinje i povratnice u ring (brončane na EP-u 2015. godine!) Anamarije Maršić iz Titan Gyma, priopćili su iz Hrvatskog boksačkog saveza.

U subotu, 25. veljače, od 13.30 sati na rasporedu su sva muška polufinala te četiri ženska finala – borbe za velika nedjeljna finala i titule na Prvenstvu Hrvatske!

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)