Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
1:50 pm

FOTOGALERIJA Predstavljanje Trogira na turističkom sajmu u Münchenu

Piše N.M.

Na turističkom sajmu Free u Münchenu od 22. do 26. veljače, Turistička zajednica grada Trogira sudjeluje kao izlagač u suradnji sa ID Riva Tours, jednim od najpoznatijih njemačkih turoperatora na području Bavarske, te predstavlja svoju turističku ponudu. 

ID Riva Tours jedna je od najreprezentativnijih europskih turističkih agencija u nautici. Svake godine dovodi iznimno veliki broj turista u Hrvatsku, a Trogir je već desetljećima neizostavna polazna točka kružnih putovanja njihovih brodova. 

‘O uspjesima Trogira kao destinacije nautičkog turizma dovoljno govori činjenica da je na Danima hrvatskog turizma proglašen najboljom destinacijom nautičkog turizma u Hrvatskoj u 2022. godini, gdje su se nagrade dodjeljivale pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja. Kada znamo da je nautički turizam jedna od najjačih turističkih grana i kolika je konkurencija diljem obale, značaj nagrade je još i veći’, poručuju iz trogirske Turističke zajednice.

Kako u nautici, u kojoj je Trogir najrazvijeniji, tako i u ostalim granama turizma, značaj njemačkog tržišta je neupitan. 

‘Prošle godine, na području Trogira ostvareno je više od 100.000 noćenja njemačkih gostiju koji su u ukupnoj statistici bili drugi po brojnosti.  Najveći dio njemačkih gostiju koji borave u Trogiru dolazi upravo sa područja Bavarske. Na najvećem bavarskom sajmu s oko 750 izlagača, ove godine je poseban fokus na Hrvatskoj, koja je zemlja partner sajma. Hrvatska se kroz svoje aktivnosti na sajmu potencijalnim posjetiteljima i njemačkim partnerima predstavlja s brojnim kulturnim i zabavnim programima. Očekuje se kako će sajam ove godine posjetiti preko 120 000 ljudi, a vjerujemo kako će predstavljanje i izlaganje na istome dodatno povećati broj turista iz Bavarske, ali i ostatka Njemačke, svakako jednog od naših najemitivnijih tržišta i u mnogim segmentima najvažnijeg turističkog tržišta”, naglašavaju.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)