Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:53 pm

Europska liga: Manchester United izbacio Barcelonu

Piše A.T.

Odigrane su uzvratne utakmice šesnaestine finala Europske lige.

U derbi susretu, Manchester United je na Old Traffordu svladao Barcelonu 2:1 i s ukupnih 4:3 prošao dalje. ‘Blaugrana’ je povela preko Roberta Lewandowskog iz penala u 18. minuti. ‘Crveni vragovi’ su izjednačili u 47. minuti preko Freda, a pogodak vrijedan prolaza dalje je za Manchester United zabio Anthony u 73. minuti.

Union Berlin je s 3:1 svladao Ajax, te je prošao dalje, budući da je prva utakmica završila bez golova. Domaćina je u vodstvo doveo Robin Knoche iz penala u 20. minuti. Drugi dol za Union Berlin je zabio Josip Juranović u 44. minuti. Michael Kudus je smanjio za Ajax na 2:1 u 47. minuti, a konačni rezultat je postavio Danilho Doekhi u 50. minuti.

Juventus je u gostima svladao Nantes 3:0 i s ukupnih 4:1 prošao dalje. Hat – trick je u ovom susret zabio Angel Di Maria. Argentinac je već u petoj minuti doveo Juventus u vodstvo. Nantes je u 18. minuti ostao s igračem manje, budući da je izravni crveni karton dobio Nicolas Pallois. ‘Stara dama’ je povećala prednost u 20. minuti, kada je iz penala svoj drugi gol zabio Di Maria, a Argentinac je svoj treći gol zabio u 78. minuti.

Roma je na svom Olimpicu nadoknadila zaostatak iz prve utakmice, i s ukupnih 2:1 prošla dalje. ‘ Vučicu’ je u vodstvo doveo Andrea Belotti pogotkom u 33. minuti, a konačni rezultat je postavio Paulo Dybala u 40. minuti.

PSV je na svom terenu svladao Sevillu 2:0, ali mu to nije bilo dovoljno jer je Sevilla s ukupnih 3:2 prošla dalje. Domaćina je u vodstvo doveo Luuk de Jong pogotkom u 77. minuti. Konačni rezultat je postavio Fabio Silva u petoj minuti sudačke nadoknade. U sedmoj minuti sudačke nadoknade je crveni karton dobio veznjak domaćih Mauro Junior.

Bayer Leverkusen je u gostima svladao 3:2 Monako, a kako je istim rezultatom Monako svladao njih u prvoj utakmici, otišlo se u produžetke u kojima nije bilo golova. Florian Wirtz je doveo ‘apotekare’ u vodstvo već u 13. minuti. Domaćin je izjednačio u 19. minuti preko Wissama Ben Yeddera iz penala .Gosti su vratili vodstvo pogotkom Ezequiela Palaciosa u 21. minuti. Bayer je poveo 3:1 golom Amine Adlija u 58. minuti, a produžetke je Monaku osigurao Breel Embolo golom u 84. minuti. U produžetku nije bilo golove, a na penale je Bayer slavio 5:4. Tragičarom se pokazao Eliot Matazo koji je jedini promašio penal u raspucavanju.

Sporting je u gostima s 4:0 svladao Midtjylland i s ukupnih 5:1 prošao dalje. Goste je u vodstvo doveo Sebastian Coates u 21. minuti. Sporting je ostao s igračem više u 38. minuti, budući da je drugi žuti karton dobio Paulinho. Drugi gol za Sporting je zabio Pedro Goncalves. Isti igrač je poentirao u 77. minuti, a konačni rezultat je postavio Stefan Gartenmann autogolom u 85. minuti.

 Šahtar je nakon jedanaesteraca prošao Rennes. U prvoj utakmici je ukrajinska momčad slavila 2:1. Rennes je poveo u 52. minuti golom Karla Toko Ekambija. Kako u nastavku nije bilo golova, utakmica je otišla u produžetke. Drugi gol za Rennes je zabio Ibrahim Salah u 106. minuti, ali se Šahtar domogao jedanaesteraca u 119. minuti, kada je autogol zabio Jeanuel Belocian. U ruletu penala je Šahtar slavio 5:4.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)