Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:55 pm

RECEPT Najmekši čupavci

Piše M.K.

Index donosi recept za sve ljubitelje kokosa i slastica s kokosom.

Sastojci

Biskvit

3 jaja

150 g šećera

300 g glatkog brašna

0,5 vrećice praška za pecivo

150 ml ulja

100 ml mlijeka

Čokolada za umakanje

200 g maslaca

150 g čokolade za kuhanje

200 ml mlijeka

130 g šećera

1 žličica arome naranče

Dodatno

200 g kokosa

Priprema

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Miksajte žumanjke sa šećerom i pjenasto sve umutite. Postupno dodajte ulje i mlijeko pa postupno dodajte i brašno te prašak za pecivo.

Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg, te ih kuhačom dodajte u smjesu koju ste izradili mikserom.

Protvan obložite papirom za pečenje. Prebacite smjesu u protvan te je dobro izravnajte.

Biskvit pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta (ako je slabija pecite duže, a ako je jača kraće).

Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice te ga ohladite.

Za čokoladni umak u dubljem loncu na štednjaku zagrijte maslac i čokoladu (možete ih skupa dodati). Čim se otope, dodajte šećer, mlijeko i aromu naranče. Promiješajte sve da se poveže smjesa.

Kad krema prokuha, maknite je sa štednjaka i pustite da se ohladi.

Kad se krema ohladila, izrežite biskvit na željenu veličinu, uronite u skuhanu kremu te uvaljajte u kokosovo brašno.

Neka se kolač ohladi u hladnjaku da se stegne.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)