Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
7:16 pm

GASTRO RIVIJERA Edukacije i izlet za učenike u organizaciji Udruženja obrtnika Makarska

Piše A. A.

Edukacije, ponude za stručnu praksu, turistički izlet – sve to i mnogo više doživjeli su prošlog tjedna učenici smjera turističko-hotelijerski komercijalist iz Srednje strukovne škole u Makarskoj. Sve ove aktivnosti dio su projekta ‘Gastro Rivijera’ u organizaciji makarskog Udruženja obrtnika koji je prošlog tjedna bio usmjeren na poboljšanje kompetencija u turizmu. Uz potporu lokalnih obrtnika i suradnju profesorice Marinele Bušelić, učenici su iz prve ruke doznali sve što ih zanima o radu turističkih agencija i obavljanju posla turističkog vodiča. 

O organizaciji, prodaji i provođenju izleta u prirodi, učenici su mogli čuti na prvoj edukaciji od Petre Mravičić, voditeljice poslovnice turističke agencije pri obiteljskom obrtu ‘Tip-extreme’. Niz izleta organiziranih tijekom više od 20 godina poslovanja ovog obrta izazvao je veliki interes kod učenika čija su pitanja rezultirala otvorenim pozivom agencije za obavljanje stručne prakse. 

Na drugoj edukaciji učenici su upoznali poznatog turističkog vodiča Dragana Begića i vlasnika obrta za usluge ‘Jere’ iz Tučepi. Je li se tko od turista ikada izgubio, koji je po njemu najljepši hrvatski otok pa do zamolbe da nešto kaže na švedskom – samo su neka od pitanja koja su učenici postavljali ovom poliglotu i djelatniku u turizmu s dugogodišnjim stažem. 

‘Ako želite raditi ovaj posao, trebali biste biti komunikativni, voljeti svoju zemlju, tradiciju i kulturu. Osim toga trebate voljeti izazove i pričati najmanje jedan strani jezik’, poručio je učenicima Begić.

Ovaj edukativni tjedan zaključen je izletom na Biokovo u aranžmanu obrta Tip-extreme na kojemu su učenici iz perspektive turista, ali i organizatora, mogli doznati sve o planiranju i organizaciji turističke ture na terenu. U ležernoj atmosferi na poznatoj atrakciji Skywalk govorilo se o ekologiji i održivosti, učilo o flori i fauni, a za okrjepu su osigurani makarski rafioli i čaj od biokovskih trava. 

Da je autohtono ono što uvijek treba isticati, uz zahvale edukatorima na uloženom trudu i prezentacijama, poručili su iz makarskog Udruženja obrtnika te dodali da su baš obrtnici kao mali, ali fleksibilni gospodarski subjekti, važni kreatori doživljaja destinacije kojeg suvremeni gosti smatraju najvažnijim kriterijem na putovanju. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)