Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
2:00 pm

POLUMARATON U BARCELONI Matea Parlov Koštro oborila osobni rekord

Piše A. A.

Matea Parlov Koštro zauzela je sedmo mjesto na jakom polumaratonu u Barceloni. Najbolja hrvatska maratonka s 1:09:53 postavila je osobni rekord u ovoj disciplini, što je odlična najava za skorašnji maraton u Hannoveru na kojem će loviti olimpijsku normu.

Pobijedila je Kenijka Irine Jepchumba Kimais s 1:04:37, ispred sunarodnjakinja Joyciline Jepkosgei (1:04:46) i Catherine Reline Amanang’Ol (1:05:39).

‘Jako sam zadovoljna ovom utrkom jer mi je to bio prvi jači polumaraton od 2019. godine. Odličan je to rezultat s obzirom na to da mi je glavni cilj maraton u Hannoveru. Staza u Barceloni dosta je valovita, a cijelo vrijeme utrke ometao nas je i vjetar. Konkurencija je bila uistinu jaka jer je organizatorima bilo jako stalo dovesti sve najbolje afričke trkačice. Bile su tu i Jepkoskei, koja je pobjednica i Njujorškog i Londonskog maratona, čuvena Etiopljanka Genzebe Dibaba i mnoge druge sjajne dugoprugašice’, rekla je nakon utrke Matea.

Bila je najbrža europska atletičarka u ovoj utrci.

‘Očito sam na dobrom putu i ova utrka je to potvrdila. Već sutra odlazim na pripreme u Portugal i očekujem da ću sasvim spremna dočekati maraton u Hannoveru 26. ožujka’, poručila je. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)