Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:05 am

RECEPT Raffaello granola

Piše M.K.

Ukusna raffaello granola će vas opskrbiti s energijom kako bi svoj dan započeli na najbolji mogući način, piše Index.

Sastojci

500 g zobenih pahuljica

150 g badema

¾ žličice soli

100 g otopljenog kokosovog ulja

130 g meda

1 žličica ekstrakta vanilije

60 g sušenih brusnica

60 g bijele čokolade, nasjeckane

100 g ribanog kokosa

30 g kokosovog čipsa

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, a veći lim obložite papirom za pečenje.

U većoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, nasjeckane bademe, ribani kokos i sol.

Ulijte otopljeno kokosovo ulje, med i ekstrakt vanilije pa sve dobro promiješajte kako bi dobili ljepljivu smjesu.

Prebacite na prethodno pripremljeni lim za pečenje i rasporedite smjesu u jednakom sloju po papiru.

Pecite dok zobene pahuljice ne dobiju zlatnu boju, otprilike 20 do 25 minuta. Ako želite sitniju granolu, dobro ju tijekom pečenja 1 do 2 puta promiješajte, ako volite veće komade nemojte ju miješati.

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi barem 45 minuta. Umiješajte suho voće, nasjeckanu čokoladu i kokosov čips.

Ako su ostali veći komadi granole, možete ih razlomiti rukama.

Granolu čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi. Poslužite uz mlijeko ili jogurt.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)