Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:39 pm

Bazen u Marini Kaštela od ponedjeljka otvoren za sve korisnike

Piše N.M.

Nakon nešto više od dva mjeseca bazen u Marini Kaštela ponovno je u funkciji. Početkom tjedna otvoren je za sve korisnike, dostupan je građanima, ali i sportskim klubovima koji na bazenima imaju treninge. Dostupan je i svima onima koji su i do sada na bilo koji način imali potrebu korištenja bazena poput članova pojedinih udruga za zdravstveno-rekreacijsku vježbu, javlja Portal grada Kaštela.

– Jako se veselimo što smo napokon mogli ponovo otvoriti vrata našim korisnicima. Moram reći da nam je to bio prioritet svo ovo vrijeme. Popravak je bio dosta složen i bilo nam je teško jer smo znali da će to osjetit mnogi građani, ali i djeca iz klubova koja koriste bazen. S druge strane, drago nam je vidjeti da je bazen postao sastavni dio života mnogih građana. Termini bazena su poprilično popunjeni. Surađujemo dosta i sa udrugama, a Plivački klub Kaštela je tu od prvih dana. Uz njih ga koriste i članovi Veslačkog kluba, a sponzorstva za korištenje ima udruga Naša dica i korisnici Centra Mir – kazala je Tena Romani iz Marine Kaštela te je još jednom zahvalila svima na strpljenju i dodala da im je važno da je bazen dostupan, građanima, sportskim klubovima, udrugama, ali i svima onima kojima je zaista potreban.

Tijekom ranih jutarnjih sati ove srijede i mi smo posjetili bazen te nas je uz Tenu Romani u Marini dočekao i Mijo Budić strojar toplinske stanice. Ukratko je pojasnio zašto se tako dugo čekalo na popravak bazena te je najavio kako će uskoro kompletno zamijeniti tehnologiju grijanja bazena.

 – Od kad je bazen prestao s radom uslijed tehničkih nedostataka u strojarnici odnosno toplinskoj stanici, čekamo rezervne dijelove, a njihov zastoj je uzrokovan ratom i ekonomskom situacijom u Europi. Tako da smo, od dvije dizalice topline uz pomoću kojih grijemo kompletnu infrastrukturu bazena, osposobili samo jednu – kazao je Budić.

A da je bazen prijeko potreban članovima Plivačkog kluba Kaštela koji je počeo s radom još 2018. godine kada je bazen i izgrađen, danas broji oko 150 članova, a od toga njih 50 u natjecateljskim grupama, kazao je njihov glavni trener Antonio Bilić.

– Imali smo poprilično dugu pauzu za normalno sportsko funkcioniranje, no u periodu kad je bazen u Marini bio zatvoren snašli smo se na način da smo za jedan dio natjecateljske grupe treninge organizirali na športskim bazenima Poljud. Veći dio djece nije imao mogućnost treniranja. Samo 30 posto natjecatelja od njih ukupno 50, imao je priliku nastaviti s treninzima protekla dva i pol mjeseca. Ni tempo nije bio onaj koji smo imali u Marini jer nije svatko od te djece mogao dolaziti u Split. Unatoč svemu tome, mi smo redovito nastupali na svim planiranim natjecanjima i ostvarili zapažene rezultate u svim dobnim skupinama – kazao je Bilić. Dodao da su se od utorka članovi Plivačkog kluba vratili svojim treninzima te je pozvao sve zainteresirane da im se pridruže. Kazao je da su otvoreni, kako za nove članove, tako i za sve one koji su trenirali do prosinca prošle godine. Detalje o terminima treninga i dodatne informacije možete dobiti na kontakt broj 091 485 2262, a klub možete pratiti i na facebooku. 

Članovi Plivačkog kluba Kaštela ovise o bazenima kako bi mogli trenirati, ali i postizati dobre rezultate u natjecateljskom dijelu. Treninzi su organizirani od ponedjeljka do subote ovisno o grupi, odnosno dobi djece, ali i o tome jesu li djeca u natjecateljskoj grupi, školi plivanja ili zdravstveno-rekreativnoj grupi koja je za djecu od 10 godina.

Jedini je to plivački klub na području grada, koji je zapravo ovisan o radu bazena u Marini kako bi mogao funkcionirati, a u konačnici djeci pružiti priliku za sportsku aktivnost koju žele.

Ujedno, bazen koriste i građani kako smo se i sami uvjerili prilikom jutrošnjeg posjeta. Svim zainteresiranim korisnicima je dostupan svakodnevno i to ponedjeljkom i srijedom od 8 do 14 sati, utorkom i četvrtkom od 14 do 20 sati, petkom od 8 do 20 sati te subotom od 8 do 18 sati.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)