Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
6:05 pm

Odbor za urbanizam HDZ-a Split uputio primjedbe i prijedloge na UPU Korešnica 2

Piše N.M.

Odbor za urbanizam HDZ-a Split danas je Gradu Splitu uputio primjedbe i prijedloge na Urbanistički plan uređenja Korešnica 2 u sklopu javne rasprave o ovome prijedlogu. 

‘Ono što želimo naglasiti je da svesrdno podržavamo izgradnju zgrada za splitske obitelji na konceptu poticane stanogradnje, pa tako i gradnju budućeg naselja Korešnica, ali uz uvjet izgradnje sve potrebne komunalne infrastrukture – cestovne, vodovodne, kanalizacijske, kao i povećanja vrtićkih i školskih kapaciteta u samoj Žrnovnici. Uz to što želimo da što više splitskih obitelji ostane živjeti u našem gradu i da riješi svoje stambeno pitanje što povoljnije, jednako tako ne želimo da se ponove loši primjeri gdje gradnju naselja nije pratila i gradnja pripadajuće komunalne infrastrukture. Naselje u Korešnici sigurno može značajno unaprijediti mogućnost rješavanja stambenog pitanja, ali jednako tako taj projekt treba zadovoljiti apsolutno sve infrastrukturne preduvjete – bez preskakanja koraka.

Naši prijedlozi upravo i idu u tom smjeru, primjerice na predviđanje potrebnih mjesta u osnovnoj školi za djecu iz budućeg naselja, rješavanja parkirnih mjesta na otvorenom kao i u smjeru skretanja pozornosti na druge detalje ovog plana. Ovim komentarima i prijedlozima želimo zadržati sve kvalitete prvonagrađenog idejnog rješenja ali na način da budu u skladu sa važećim prostorno planskim dokumentima grada Splita’, poručuju iz HDZ-a.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)