Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:45 pm

JEFTIN TRIK Jedan sastojak zadužan je za najbolje odreske

Piše M.K.

Sušeni vrganji sjajan su dodatak u bilo kojoj kuhinji. Njihov mesnati okus poboljšat će mnoga jela pa ne čudi što su čest sastojaka u brojnim receptima francuske i talijanske gastronomije, piše Punkufer.

Sušene vrganje možete namočiti u toploj vodi kako biste ih rehidrirali i od njih napravili ukusne juhe, variva, gulaše i umake. Svakako sačuvajte i vodu u kojoj su se sušeni vrganji namakali i iskoristite je kao temeljac od gljiva.

Sušene vrganje možete samljeti u fini prah kako biste dobili ukusan začin za mesna i povrtna jela. Prah od sušenih vrganja savršen je dodatak i suhe marinade za odreske koji će im podariti dodatnu dubinu okusa i slasnost.

Vrganje možete osušiti sami ili kupiti u supermarketima. Vrećica od 50 grama može se kupiti već po cijeni od 6,50 eura.

Sastojci za suhu marinadu:

15 g sušenih vrganja

1 čajna žličica sušenog ružmarina

½ čajne žličice češnjaka u prahu

½ čajne žličice soli

½ čajne žličice papra u prahu

Priprema suhe marinade:

Sameljite sušene vrganje u prah u sjeckalici povrća.

Pomiješajte vrganje u prahu s češnjakom, ružmarinom, soli i paprom.

Dobivena začinska mješavina spremna je za korištenje, a njome možete marinirati 4 do 6 odrezaka. Ako je nećete odmah koristiti, stavite je u staklenku s poklopcem i ostavite na hladnom suhom mjestu najviše do otprilike mjesec dana.

Odrezak izvadite iz hladnjaka i pustite da dosegne sobnu temperaturu. Posušite sav višak vlažnosti papirnatim ručnikom pa tek onda utrljajte začinsku mješavinu u obje strane odreska.

Pustite da se meso marinira barem pola sata prije nego što ga ispečete na uobičajeni način. Dobar tek!

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)