Idealna slastica za hladne zimske dane i nenajavljene goste. Gotova je za čas, kaže Index.
Sastojci
Biskvit
4 jaja
100 g šećera
30 g margarina
15 g brašna
50 g mljevenih lješnjaka
20 g kakaa
0,5 paketića praška za pecivo
malo naribane korice naranče
Nadjev
4 žlice džema od šipka
Čokoladna glazura
100 g čokolade za kuhanje
15 g margarina
1 žlica ulja
Dekoracija
malo sjeckanih lješnjaka
Priprema
U posudi mikserom izradite bjelanjke u sjajni čvrsti, ali ne prečvrsti snijeg, uz postupno dodavanje šećera.
Nježno mutilicom umiješajte žumanjke kako vam snijeg ne bi pao, pa u smjesu dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Lagano miješajući kuhačom sjedinite smjesu.
Postupno dodajte mljevene lješnjake. Ako želite intenzivniju aromu lješnjaka prethodno ih kratko tostirajte u tavi.
Zatim dodajte malo naribane korice naranče. Promiješajte pa dodajte margarin otopljen na pari (prije dodavanja ga ostavite da se malo ohladi). Promiješajte.
Smjesu izlijte u veliki lim obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva.
Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen.
Uklonite papir za pečenje i ostavite biskvit da se malo ohladi dok na vatri otapate džem od šipka (ili neki džem po vašoj želji).
Premažite biskvit džemom i zamotajte u roladu.
Roladu stavite u hladnjak da se malo stisne dok pripremate glazuru.
Na pari otopite čokoladu zajedno s margarinom i uljem.
Roladu prelijte s čokoladnom glazurom i ukrasite sjeckanim lješnjacima. Uživajte!
Komentari (2)
Hi everyone!