Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
12:20 pm

Perete li i vi brokulu na pogrešan način?

Piše N.M.

Dobro je poznata stvar da je voće i povrće potrebno dobro i temeljito oprati prije konzumacije bismo bili sigurni da je čisto i da na njima nema za po nas štetnih bakterija.

Međutim, često se dogodi da na brzinu ili iz neznanja povrće i voće peremo tako da ih lagano isperemo ispod mlaza tekuće vode ili u cjedilu.

Pokazalo se da postoji puno bolja i temeljitija tehnika kada je u pitanju pranje brokule.

Korisnik TikToka Sidney Raz nedavno je otkrio da je brokulu prao pogrešno čitav svoj odrasli život – i sudeći prema komentarima na njegovom videu, nije jedini.

U videu je podijelio: ‘Evo nešto što nisam znao do svojih 30-ih. Brokulu treba isprati s dna’.

@sidneyraz sure it makes sense now that i do it #tipsandtricks #todayilearned #cookingtips #broccoli original sound – sidneyraz

Ova tehnika zapravo olakšava vodi da uđe u sve pukotine brokule kako bi se osiguralo da se ništa ne skriva između njenih grana, a pratitelji poznatog TikTokera u komentarima su podijelili oduševljenje jednostavnom, ali učinkovitom rutinom pranja omiljenog povrća, prenosi Novi list.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)