Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
5:45 pm

LOŠE VIJESTI Bankrotirao avioprijevoznik, ukinuti letovi za Dalmaciju

Piše M.K.

Još jedan avioprijevoznik prekinuo je sve operacije i proglasio bankrot. Flyr, norveški niskotarifni avioprijevoznik, neće obnoviti prometovanje te je zbog financijskih problema morao u likvidaciju, piše Croatian Aviation.

Kompanija je osnovana 2020. godine, a prvi let je obavljen u ljeto 2021. godine. Uz niz međunarodnih odredišta u Europi, prijevoznik je prometovao i prema dva odredišta u Hrvatskoj: prema Zadru i Dubrovniku.

Zrakoplovi tipa B737-800 te B737 MAX 8 prometovali su na linijama između Osla i Dubrovnika, te iz Bergena i Osla prema zadarskoj zračnoj luci. 

Prije nekoliko dana u povijest je otišao i Flybe, koji je pod istim imenom tek nedavno obnovio promet, a sada je i ovaj norveški avioprijevoznik morao obustaviti svoje operacije. Na norveškom tržištu i dalje dominantna ostaju dva avioprijevoznika – niskotarifni Norwegian te SAS Scandinavian Airlines.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)