Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
5:05 pm

U Rumunjskoj prvi put prekinuta utakmica zbog ksenofobije

Utakmica 23. kola Rumunjske Lige 1 između Sepsi Sf. Gheorgea i Universitatee Craiove je prekinuta u 24. minuti.

Razlog prekida su bila ksenofobična antimađarska skandiranja navijača Universitatee prema domaćinima. Sudac je poslao igrače na deset minuta u svlačionicu, te su navijači s razglasa upozoreni da će utakmica biti prekinuta ako nastave sa ksenofobičnim ispadima. Kada su se igrači vratili na teren, navijači gostuju su nastavili antimađarskim skandiranjima, te je sudac Florin Chivulete definitivno prekinuo utakmicu. To je bilo prvi put u povijesti da je utakmica u Rumunjskoj prekinuta.

Sfantu Gheorge je grad u povijesnoj pokrajini Transilvaniji s nešto više od 50 tisuća stanovnika, u kojem većinu od 75% čine Mađari, dok Rumunja ima 20%.

Predsjednik Nacionalnog vijeća za borbu protiv diskriminacije Czaba Asztalos je pozdravio odluku suca.

– Ovo je prvi put da je utakmica prekinuta u Rumunjskom nogometu, ali vjerujem da je bolje da je tako. I prije su utakmice bile prekidane, ali su ubrzo nakon toga nastavljene. Sudac je poštovao pravila i ja mu čestitam – izjavio je Asztalos.

Utakmica je trenutno registrirana 0:0, no najvjerojatnije će biti registrirana 3:0 za domaćina kojemu će pripasti tri boda, dok bi gosti mogli dobiti još neke sankcije. Universitatea tvrdi kako oni nisu organizirali prijevoz svojim navijačima, te da se nikako njih ne može kriviti za prekid, već domaćina koji je organizator utakmice.

 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)