Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:48 pm

RECEPT Tamne kroštule

Piše N.M.

Danas postoji mnogo recepata za kroštule, tipične karnevalske slastice, a osim klasično, šećerom u prahu, mogu se ukrasiti i medom ili čokoladom.

Možete ih pripremiti u pećnici, a ne pržiti ih u ulju. Pećnicu svakako treba preferirati, ne samo ako ste na dijeti, već i ako se pridržavate zdrave prehrane.

Varijanta koju predlaže Novi list je ona s kakaom.

Sastojci:

– 110 g brašna

– 20 g gorkog kakaa

– 20 g šećera

– 1 srednje jaje

– 1 korica organske naranče

– 1 žličica ulja od kikirikija

– 15 ml mlijeka.

Priprema: Zagrijte pećnicu na 190°. U zdjelu uspite brašno, dodajte naribanu koricu naranče, šećer, kakao.

U sredinu stavite jaje, dodajte ulje od kikirikija i na kraju mlijeko pa miješajte prvo žlicom, zatim vršcima prstiju dok ne dobijete jednoličnu i glatku smjesu.

Dobiveno tijesto premjestite na malo pobrašnjenu radnu površinu, razvaljajte ga uz pomoć valjka za tijesto u vrlo tanki pravokutnik (debljine oko 2 mm).

Izrežite pravokutnik na tri dijela, a zatim na više traka.

Dobivene kroštule stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih oko 10 minuta ili dok malo ne napuhnu, postanu hrskave i dok se na površini ne pojave mjehurići.

Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)