Fini desert od dizanog tijesta, s punjenjem od pudinga od vanilije i pekmeza, sigurno će vas oduševiti. Isprobajte Indexov recept.
Sastojci
Tijesto
900 g glatkog brašna
300 ml toplog mlijeka
100 ml tople vode
150 ml ulja
1 instant suhi kvasac (7 gr)
1 vanilin šećer
1 jaje
3 žlice šećera
1 prstohvat soli
Nadjev
1 puding od vanilije (prašak)
300 ml mlijeka
2 žlice šećera
pekmez po želji
Dodatno
listići badema
šećer u prahu za posipavanje
1 žumanjak razrijeđen s malo mlijeka
Priprema
Od svih navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Stavite na toplo, pokriveno, da se diže sat i pol.
Nakon toga tijesto prebacite na radnu površinu, koju ste prethodno posipali brašnom.
Razvaljate na cca 1 cm debljine, potom čašom ili okruglim kalupom izrežite tijesto.
Skuhajte gušći puding u mlijeku sa šećerom. Malo prohladite prije punjenja kroasana.
Svaki komad tijesta razvaljajte u ovalni oblik. Na gornji dio stavljajte malu žličicu pudinga i malu žličicu pekmeza.
Donji dio izrežite na trakice do polovice. Zatim motajte tijesto od nadjeva prema trakicama i pazite da se trakice lijepo rasporede.
Gotove kroasančiće prebacite na pleh, obložen papirom za pečenje.
Ostavite da se malo dižu, potom premažite žumanjkom, koji ste razrijedili s malo mlijeka, te posipajte listićima badema.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu, na 200 stupnjeva, cca 20 min. (ovisno o pećnicama).
Pečene posipajte šećerom u prahu.
Komentari (2)
Hi everyone!