Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
5:55 pm

RECEPT Kroasani s pudingom od vanilije i pekmezom

Piše M.K.

Fini desert od dizanog tijesta, s punjenjem od pudinga od vanilije i pekmeza, sigurno će vas oduševiti. Isprobajte Indexov recept.

Sastojci

Tijesto

900 g glatkog brašna

300 ml toplog mlijeka

100 ml tople vode

150 ml ulja

1 instant suhi kvasac (7 gr)

1 vanilin šećer

1 jaje

3 žlice šećera

1 prstohvat soli

Nadjev

1 puding od vanilije (prašak)

300 ml mlijeka

2 žlice šećera

pekmez po želji

Dodatno

listići badema

šećer u prahu za posipavanje

1 žumanjak razrijeđen s malo mlijeka

Priprema

Od svih navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Stavite na toplo, pokriveno, da se diže sat i pol.

Nakon toga tijesto prebacite na radnu površinu, koju ste prethodno posipali brašnom.

Razvaljate na cca 1 cm debljine, potom čašom ili okruglim kalupom izrežite tijesto.

Skuhajte gušći puding u mlijeku sa šećerom. Malo prohladite prije punjenja kroasana.

Svaki komad tijesta razvaljajte u ovalni oblik. Na gornji dio stavljajte malu žličicu pudinga i malu žličicu pekmeza.

Donji dio izrežite na trakice do polovice. Zatim motajte tijesto od nadjeva prema trakicama i pazite da se trakice lijepo rasporede.

Gotove kroasančiće prebacite na pleh, obložen papirom za pečenje.

Ostavite da se malo dižu, potom premažite žumanjkom, koji ste razrijedili s malo mlijeka, te posipajte listićima badema.

Stavite peći u zagrijanu pećnicu, na 200 stupnjeva, cca 20 min. (ovisno o pećnicama).

Pečene posipajte šećerom u prahu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)