Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
3:50 pm

Turski investitor službeno uvodi Kamgrad i Hyatt na gradilište hotela Maraske

Piše N.M.

Da turski investitori iz Dogus grupe misle ozbiljno graditi hotel Maraska, upućuje najava njihovog veleposlanika u Hrvatskoj kako će se idućeg tjedna u Zadru prirediti svečanost otvaranja gradilišta.

Bit će to 24. siječnja na istom mjestu na kojem je 2016. godine održana velika fešta na kojoj je bila najavljena preobrazba tog dijela grada s gradnjom hotela Hyatt, dvije stambene zgrade te komercijalnog centra,  javlja 057 Info.

U međuvremenu se zemaljska kugla puno puta okrenula oko sunca i svašta se promijenilo pa ni fešta hotela Maraske neće biti ista.

Plan gradnje na tom prostoru promijenjen je u korist urbanizma i, kako smo već pisali, daleko bolje i prikladnije arhitekture. Promijenili su se i standardi Hyatta pa će biti potpisan novi ugovor na mjestu njihovog prvoga hotela u Hrvatskoj koji će biti povezani s luksuznim stanovima.

U odnosu na 2016. godinu, na gradilištu su prijavljeni izvođači radova – Kamgrad, jedna od najvećih građevinskih firmi u Hrvatskoj. Oni su investitorima bili u užem izboru i te 2016. godine, ali do ugovora a kamoli zahvata tada nije došlo.

Hoće li na otvaranje gradilišta prvog hotela s pet zvjezdica u Zadru doći ministrica turizma Nikolina Brnjac, to će se znati iz službene najave. Neslužbeno doznajemo da će na gradilištu Maraske biti Ferit Şahenk, vlasnik Dogus grupe.

On je u Zadru i vlasnik vile Bugatto koju, istina, ne koristi često ali čijim uređenjem je pridonio da taj rezidencijalni, najljepši dio Zadra uz Trpimirovu obalu doživio obnovu sa završnicom u povijesnoj zgradi uz Maraska parka.

Nema sumnje da će doći gradske vlasti iako su poslale ucjenjivačku poruku turskim investitorima (neće pristati na izmjenu DPU ako se ne izgradi hotel, op.a)  s kojima su do nedavno bili u odličnim odnosima.

Kako je sada planove Dogus grupe podržala oporbena strana vijećnika pa oni moraju pokazati da nisu na istoj strani investicijskog ciklusa i odnosa prema graditeljskim projektima koji u Zadru doslovno bujaju.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)