Recept za trganu piletinu (pulled chicken) u obliku burgera. Kada nemate ideju što s piletinom, a želite da je brzo, jednostavno i bogato okusom, probajte ovaj recept koji donosi Index.
Sastojci
500 g pilećeg filea (može se koristiti i svinjetina, ali njoj treba duže kako bi se skuhala)
1 glavica luka
2 žlice maslinovog ulja
3 režnja češnjaka ( može biti i češnjak u granulama)
250 ml vode
250 ml pasirane rajčice
1 žlica BBQ vrasbasco strong umaka (Volim ljuto)
nekoliko kapi vrabasco smoked chilli umaka (Volim ljuto)
1 žlica origana
1 žlica dimljene paprike
1 žlica senfa
sol (količina prema vlastitom izboru)
kiseli krastavci, matovilac i rikola
za posip: Hell fire crispy onion (Volim ljuto) i naribani sir
6 peciva za burgere
Priprema
Na dno lonca stavite ulje, luk i češnjak, sitno narezan. Posoljenu piletinu dodajte u lonac, podlijte vodo i umakom od rajčice.
Poklopite i pustite da dio vode ispari, pa nakon 15 minuta dodajte BBQ umak, chili umak, dimljenu papriku i origano, ukoliko je potrebno možete dodati i malo šećera kako bi smanjila kiselinu pasirane rajčice.
Nakon 25 minuta izvadite piletinu iz lonca natrgajte ju je na komadiće, i "razvucite" s vilicama. Vratite u lonac i kroz desetak minuta sva tekućina bi trebala ispariti. Potom dodajte senf i naribani sir.
Peciva za hamburgere na vrućoj tavi zagrijte, premažite ih senfom i stavite trganu piletinu u peciva, dodajte salatu i posip crispy onions i kisele krastavce.
Komentari (2)
Hi everyone!