Za pripremu svježih raviola s ovčjim sirom i umakom od špinataovog možete koristiti i svježi špinat. Prokuhajte ga u slanoj vodi nekoliko minuta i usitnite, pišu Fini recepti.
Sastojci:
ravioli, 500 g ovčji sir
luk, 1 glavica
češnjak, režanj
špinat, 300 g zamrznuti
sir, 100 g svježi
vrhnje za kuhanje, 150 ml
parmezan, 100 g
maslac, 20 g
sol
papar
Priprema:
U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i pržimo dok ne omekša. Kad luk dobije malo boje, dodamo prethodno opušteni zamrznuti špinat. Preko špinata protisnemo režnjeve češnjaka.
Nakon 3-4 minute kad se špinat opustio, ulijemo vrhnje za kuhanje i svježi kravlji sir. Stalno miješajući dodajemo parmezan. U umak umiješamo kockice maslaca dok se ne otope.
U lonac s vrelom posoljenom vodom dodamo raviole i kuhamo dok se ne skuhaju. Skuhanu i ocijeđenu tjesteninu serviramo u tanjure uz umak od špinata.
Komentari (2)
Hi everyone!