Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:57 pm

RECEPT Svježi ravioli s ovčjim sirom i umakom od špinata

Piše N.M.

Za pripremu  svježih raviola s ovčjim sirom i umakom od špinataovog možete koristiti i svježi špinat. Prokuhajte ga u slanoj vodi nekoliko minuta i usitnite, pišu Fini recepti.

Sastojci:

ravioli, 500 g ovčji sir

luk, 1 glavica

češnjak, režanj

špinat, 300 g zamrznuti

sir, 100 g svježi

vrhnje za kuhanje, 150 ml

parmezan, 100 g

maslac, 20 g

sol

papar

Priprema:

U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i pržimo dok ne omekša. Kad luk dobije malo boje, dodamo prethodno opušteni zamrznuti špinat. Preko špinata protisnemo režnjeve češnjaka.

Nakon 3-4 minute kad se špinat opustio, ulijemo vrhnje za kuhanje i svježi kravlji sir. Stalno miješajući dodajemo parmezan. U umak umiješamo kockice maslaca dok se ne otope.

U lonac s vrelom posoljenom vodom dodamo raviole i kuhamo dok se ne skuhaju. Skuhanu i ocijeđenu tjesteninu serviramo u tanjure uz umak od špinata.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)