Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:49 pm

RECEPT Lisnate kiflice

Piše M.K.

Indexov recept na prvu će vam se činiti možda komplicirano, ali nije. Tijesto odmah valjate, slažete kroasane i jedino što vremenski traje je to što, kad složite kiflice, moraju odmoriti sat vremena prije pečenja.

Sastojci

1 kg glatkog brašna

1 kocka svježeg kvasca

1 žličica šećera za kvasac

2 ½ žličice soli

6 žlica ulja

1 jaje

250 ml mlijeka

200 ml vode

250 g maslaca

Priprema

Razmutite svježi kvasac u mlijeku sa žlicom šećera.

Od brašna, soli, pripremljenog kvasca i ostalih sastojaka zamijesite srednje meko tijesto.

Podijelite ga na pola, pa svaku polovicu na još 7 dijelova.

Odmah svaku lopticu razvaljajte na debljinu 0.5 cm, premažite je s maslacem (omekšalim na sobnoj temperaturi) i tako svih 7 dijelova tijesta, tj. loptica razvaljati i stavljati jednu na drugu, s tim da zadnju, sedmu lopticu ne premazujete maslacem.

Potrošite pola maslaca na jednu polovinu tijesta, pa isti postupak napravite i s drugom polovicom.

Kad ste sve razvaljali i namazali, tijesto ostavite na stolu da odmori 20 minuta pokriveno kuhinjskom krpom (za to vrijeme pripremite nadjev).

Kad se tijesto odmorilo, od prve "hrpice" od 7 loptica, razvaljajte jednu veliku koru debljine 0.5 cm i podijelite tijesto tako da dobijete 24 – 26 trokutića .

Na svaki trokutić stavite nadjev po želji (sir, šunka ).

Kiflice ostavite da odmaraju sat vremena na toplom pokrivene kuhinjskom krpom. Nemojte ih jako stiskati jedne drugima jer će se uduplati tijekom pečenja.

Kad su odstajale, premažite ih žumanjkom, po želji posipajte sa sezamom i pecite ih na 180 stupnjeva nekih 30 minuta (ovisi o pećnici).

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)