Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:39 pm

Označavanje prvog mesa peradi oznakom Dokazana kvaliteta – Hrvatska

Piše N.M.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković će s državnim tajnikom Zdravkom Tušekom i ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem u četvrtak, 19. siječnja obići pogon tvrtke Koka d.d.u Varaždinu gdje će se označiti prvo meso peradi oznakom ‘Dokazana kvaliteta – Hrvatska’.

Ministarstvo poljoprivrede uspostavilo je nacionalni dobrovoljni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ‘Dokazana kvaliteta – Hrvatska’ radi postizanja još veće prepoznatljivosti i promocije domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a oznaka garantira da je upravo Hrvatska zemlja podrijetla glavnog sastojka te ujedno i zemlja gdje je proizvod proizveden ili prerađen. 

‘Do danas imamo priznate četiri oznake ‘Dokazana kvaliteta’ –  za meso voće, konzumna jaja, povrće te meso peradi. Zahtjev za priznavanje oznake ‘Dokazana kvaliteta’, za sektor proizvodnje mesa peradi podnijela je Hrvatska poljoprivredna komora’, poručuju iz ministarstva. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)