Udanašnje vrijeme sve više ljudi počinje pripremati neke namirnice samostalno kod kuće – od početka do kraja – kako bi izbjegli konzervanse kojih su pune namirnice na policama trgovina, i sve više njih shvaća da priprema kruha, jogurta, keksa, čokolade nije uopće komplicirana, a puno je zdravija opcija. Baš kao navedene namirnice, samostalno možete pripremiti i kiselo vrhnje – treba vam svega tri sastojka!
Uzmite sljedeće stvari:
1/4 šalice punomasnog mlijeka
1 čajnu žlicu destiliranog bijelog octa
1 šalicu slatkog vrhnja
Priprema:
Umutite mlijeko i ocat u jednoj zdjeli i ostavite 10 minuta da odstoji. Zatim, u staklenku stavite slatko vrhnje, dodajte mješavinu mlijeka i octa i dobro promiješajte. Prekrijte staklenku – možete koristiti poklopac, ali i kuhinjsku krpu koju ćete stegnuti gumicom.
Ostavite smjesu da odstoji barem 24 sata na sobnoj temperaturi, a za još bolji rezultat možete ostaviti i 48 sati. Doći će do fermentacije i smjesa će se zgusnuti – i eto kiselog vrhnja!
Real Simple savjetuje da dobro ohladite vrhnje prije posluživanja, prenosi Večernji list.
Komentari (2)
Hi everyone!