Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:30 pm

RECEPT Brza pita sa sirom

Piše N.M.

Ukoliko nemate previše vremena za komplicirane kolače, ovaj je recept za pitu sa sirom upravo je vas. Prenosi ga Glas Istre.

Sastojci za tijesto:

4 žumanjka

150 g šećera

220 g maslaca

370 g glatkog brašna

5 g praška za pecivo

Sastojci za nadjev:

500 g svježeg sira

150 g šećera

2 žlice oštrog brašna

4 bjelanjka

1 žlica limunovog soka

Priprema:

Pjenasto umutiti žumanjke i šećer. Zatim umutiti maslac. Prosijati brašno s praškom za pecivo pa rukom umijesiti tijesto. Podijeliti ga na dva dijela. Jedan dio razvaljati i prebaciti u pekač, a drugi dio staviti u prozirnu foliju pa u hladnjak dok pripremite nadjev.

Umutiti sir, šećer i limunov sok pa dodati oštro brašno. Nakon toga umutiti snijeg i lagano, žlicom spojiti smjese.

Nadjev staviti na tijesto i poravnati. Iz hladnjaka izvaditi ostatak tijesta, razvaljati ga na pobrašnjenoj podlozi i staviti na nadjev od sira. Izbockati vilicom da zrak može izlaziti tijekom pečenja. Pekač koji koristite može biti veličine 20×30 cm pa će vam kolač biti viši.

Peći na u pećnici prethodno zagrijanoj na 190°C oko 35 minuta. Probosti čačkalicom da vidite je li kolač gotov. Ohladiti i poslužiti.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)