Index donosi ukusan recept za zelene njoke.
Sastojci
Njoki
500 g špinata, svježeg
1,3 kg riccote
3 žumanjka
120 g brašna
1 žlica mljevenog muškatog oraščića
morska sol
mljeveni bijeli papar
Maslac s kaduljom
120 gmaslaca, neslanog
6 listića svježeg kadulje
svježe naribani parmezan
Priprema
Njoki
Špinat operite i dodajte u uzavrelu vodu. Kuhajte oko 2 minute te ga ocijedite. Rukama oblikujte kuglice od špinata, i to pritišćite dok ne ocijedite vodu. U blenderu usitnite špinat da dobijete superfinu konzistenciju.
Dodajte riccotu, žumanjak, 120 g brašna i muškatih oraščića te posolite i popaprite. Miksajte dok masa ne sjedne.
Oblikujte kuglice promjera 3 cm. Pobrašnite ih i složite na papir za pečenje.
Njoke kuhajte u kipućoj slanoj vodi 2-3 minute ili dok ne isplivaju na površinu. Podijelite ih u nekoliko tura da se ne bi polijepile.
Maslac s kaduljom
U posudi za umake na umjereno vatri otopite maslac, dodajte listiće kadulje i pržite 2-3 minute. Njoke pospite parmezanom, te dodajte umak.
Komentari (2)
Hi everyone!