Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
4:20 pm

RECEPT Zeleni njoki

Piše M.K.

Index donosi ukusan recept za zelene njoke.

Sastojci

Njoki

500 g špinata, svježeg

1,3 kg riccote

3 žumanjka

120 g brašna

1 žlica mljevenog muškatog oraščića

morska sol

mljeveni bijeli papar

Maslac s kaduljom

120 gmaslaca, neslanog

6 listića svježeg kadulje

svježe naribani parmezan

Priprema

Njoki

Špinat operite i dodajte u uzavrelu vodu. Kuhajte oko 2 minute te ga ocijedite. Rukama oblikujte kuglice od špinata, i to pritišćite dok ne ocijedite vodu. U blenderu usitnite špinat da dobijete superfinu konzistenciju.

Dodajte riccotu, žumanjak, 120 g brašna i muškatih oraščića te posolite i popaprite. Miksajte dok masa ne sjedne.

Oblikujte kuglice promjera 3 cm. Pobrašnite ih i složite na papir za pečenje.

Njoke kuhajte u kipućoj slanoj vodi 2-3 minute ili dok ne isplivaju na površinu. Podijelite ih u nekoliko tura da se ne bi polijepile.

Maslac s kaduljom

U posudi za umake na umjereno vatri otopite maslac, dodajte listiće kadulje i pržite 2-3 minute. Njoke pospite parmezanom, te dodajte umak.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)