Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
2:33 pm

Ovo su namirnice koje ne biste smjeli konzumirati na prazan želudac

Piše P. I.

Način na koji započinjemo dan može imati velik utjecaj na naše stanje, ali i raspoloženje tijekom dana.

Slavna nutricionistica Rujuta Diwekar kaže da dan nikad ne bismo smjeli započeti čajem i kavom, donosi NDTV. Ovo bi moglo biti šokantno za neke koji jednostavno ne mogu bez jutarnje šalice čaja ili kave nakon ustajanja iz kreveta, a nekima ova pića čak pomažu u redovitom pražnjenju crijeva.

Međutim, kod mnogih drugih čaj ili kava na prazan želudac mogu rezultirati neugodnom žgaravicom, osjećajem mučnine, ali i dehidracijom, upozoravaju stručnjaci.

Prema mišljenju nutricionistice Diwekar, najzdraviji način za početak dana bio bi pojesti šaku badema ili nekih drugih orašastih plodova, i to natašte. Nakon toga može uslijediti čaša mlake vode pa tek onda preporučuje šalicu čaja ili kave. No, ima i namirnica za koje tvrdi da ih, osim kave i čaja, nipošto ne bismo smjeli konzumirati na prazan želudac, a to su: gazirana pića, začinjena hrana, hladna pića, sirovo povrće i citrusi, prenosi N1.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)