Zalogaj uz čašu vina ili piva kad vam dođu prijatelji, kaže Index.
Sastojci
Štrudla
500 g lisnatog tijesta
200 g šunke kuhane u vlastitom soku
150 g feta sira
150 g naribane gaude
1 žličica origana
Premaz
1 žumanjak
2 žlice mlijeka
1 žlica sjemenki sezama
1 žlica sjemenki lana
Priprema
Od ove količine dobit ćete dvije štrudle jer najčešće jedan komad kupljenog lisnatog ima 250 g. Prije svega, upalite pećnicu neka se grije na 200 stupnjeva.
Lisnato tijesto odledite ako ste kupili zaleđeno ili samo izvadite ako ste kupili svježe pa pustite da odstoji na sobnoj temperaturi 15ak minuta.
Razvaljajte svaki komad na debljinu oko pola centimetra. Poslažite šnite šunke i na to ravnomjerno rasporedite sireve. Posipajte sušenim origanom. Nije potrebno soliti jer su svi sastojci već slani.
Zarolajte rolade, ne prečvrsto kako ne bi popucale sa strane za vrijeme pečenja. Na vrhu svake na par mjesta zarežite samo malo da para može izlaziti van.
Žumanjak izmiješajte s mlijekom pa svaku štrudlu ravnomjerno premažite kako bi dobila lijepu zlatnožutu boju. Posipajte sjemenkama sezama i lana.
Stavite štrudle u lim za pečenje obložen masnim papirom tako da se ne dodiruju i pecite 30 do 40 minuta. Poslužite dok je toplo, ali nemojte štrudle rezati vruće jer neće lijepo izgledati.
Komentari (2)
Hi everyone!