Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
5:40 pm

RECEPT Lisnata štrudla sa šunkom i fetom

Piše M.K.

Zalogaj uz čašu vina ili piva kad vam dođu prijatelji, kaže Index.

Sastojci

Štrudla

500 g lisnatog tijesta

200 g šunke kuhane u vlastitom soku

150 g feta sira

150 g naribane gaude

1 žličica origana

Premaz

1 žumanjak

2 žlice mlijeka

1 žlica sjemenki sezama

1 žlica sjemenki lana

Priprema

Od ove količine dobit ćete dvije štrudle jer najčešće jedan komad kupljenog lisnatog ima 250 g. Prije svega, upalite pećnicu neka se grije na 200 stupnjeva.

Lisnato tijesto odledite ako ste kupili zaleđeno ili samo izvadite ako ste kupili svježe pa pustite da odstoji na sobnoj temperaturi 15ak minuta.

Razvaljajte svaki komad na debljinu oko pola centimetra. Poslažite šnite šunke i na to ravnomjerno rasporedite sireve. Posipajte sušenim origanom. Nije potrebno soliti jer su svi sastojci već slani.

Zarolajte rolade, ne prečvrsto kako ne bi popucale sa strane za vrijeme pečenja. Na vrhu svake na par mjesta zarežite samo malo da para može izlaziti van.

Žumanjak izmiješajte s mlijekom pa svaku štrudlu ravnomjerno premažite kako bi dobila lijepu zlatnožutu boju. Posipajte sjemenkama sezama i lana.

Stavite štrudle u lim za pečenje obložen masnim papirom tako da se ne dodiruju i pecite 30 do 40 minuta. Poslužite dok je toplo, ali nemojte štrudle rezati vruće jer neće lijepo izgledati.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)