Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
6:58 pm

RECEPT Hrenovke u lisnatom čine idealan finger food za doček

Piše N.M.

Za novogodišnji doček rijetko kad se nađe vremena za bogate večere u nekoliko sljedova, te je uz svu euforiju, druženje i party ugođaj tog dana i večeri praktičnije odlučiti se za pripremu laganog i brzinskog jela koje se može grickati ‘s nogu’.

Jedna od takvih opcija koju ljudi mahom vole su hrenovke u tijestu, koje su ukusne, zasitne i jedna su od popularnih vrsta finger fooda.

Donosimo ukusan recept za ove klasične party grickalice koje su gotove u tren oka, a isto tako brzo će i nestati sa stola, piše Novi list.

Sastojci

paket velikih ili mini hrenovki

500 g lisnatog tijesta

1 jaje

sol

sezam

Priprema

Pripremite hrenovke tako da ih kratko prokuhate te ih odložite sa strane dok ne pripremite tijesto za zamotavanje.

Lisnato tijesto razvaljajte na tanko i izrežite na onoliko trakica koliko imate hrenovki (ako radite s mini hrenovkama napravite nešto kraće trakice).

Kada ste pripremili trakice od lisnatog tijesta, uzmite hrenovku i na koso krenite omotavati trakicu oko nje tako da se na pola preklapa, i tako dok ne pokrijete čitavu hrenovku.

Pripremljene hrenovke posložite na papir za pečenje i prije nego ih stavite u pećnicu, premažite ih razmućenim jajetom i pospite sezamom.

Hrenovke u tijestu pecite u zagrijanoj pećnici na temperaturi 220°C oko 15 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)