Kad poželite ugođaj toplog doma, pripremite ovaj jednostavni, a prefini kuglof koji će vaš dom ispuniti mirisom citrusa i prženih lješnjaka. Recept donosi Index.
Sastojci
Biskvit
200 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
170 g maslaca i još malo za premazivanje kalupa
180 g fino mljevenog šećera
3 jaja
1 žumanjak
1 korica limuna
2 žlice soka od limuna
Sirup
100 g šećera u prahu
3 žlice soka od limuna
Priprema
Brašno i prašak za pecivo pomiješajte te dodajte maslac, šećer, jaja i žumanjak. Od sastojaka umutite glatko tijesto kojem ćete dodati koricu i sok od limuna.
Kalup premazan maslacem ispunite tijestom i pecite do zlatnosmeđe boje na 180°C.
Prosijani šećer u prahu i sok od limuna zagrijavajte uz miješanje (ne kuhati), dok se šećer ne otopi.
Još vruć kuglof izbockajte drvenim štapićem i prelijte toplim sirupom.
Ostavite u kalupu da se sve ohladi.
Izvadite iz kalupa i ukrasite otopljenom bijelom čokoladom, kriškama limuna, prženim lješnjacima i svježim borovnicama.
Komentari (2)
Hi everyone!