Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
6:40 pm

RECEPT Slani pužići

Piše M.K.

Ako ste se poželjeli nekog slanog peciva, a trebate mali predah od kiflica, slanaca onda su ovi slani pužići/rolice pravi odabir! Ovo slano i mekano pecivo vrlo je jednostavno za napraviti, a može biti i odlična baza ako se odlučite dodavati i neke druge sastojke, poput šunke ili sira. A sjemenke su za ove pužiće kao šlag na tortu te ih svakako dodajte prema vlastitom odabiru, piše Index.

Sastojci

Tijesto

500 g glatkog brašna

150 g jogurta

1 jaje

1 svježi kvasac

1 žličica šećera

3 žlice ulja

1 prstohvat soli

Premaz

1 žumanjak

1 žlica ulja

sezam (crni i bijeli)

krupna sol

kumin

Priprema

Izdrobite kvasac te dodajte žličicu šećera, prelijte mlakim mlijekom i ostavite da se diže.

U međuvremenu pomiješajte ostale sastojke za tijesto te unutra dodajte dignuti kvasac. Rukama zamijesite glatko tijesto (tako dugo dok se više ne lijepi za prste) pa ga pokrijte i ostavite da se diže oko 1 sat.

Dok se tijesto diže pripremite sjemenke koje mislite dodavati te pomiješajte žumanjak s malo ulja.

Uzmite dignuto tijesto te ga na pobrašnjenoj površini razvaljajte i u tankom sloju premažite s polovicom pripremljenog žumanjka s uljem.

Drugu polovicu žumanjka i ulja ostavite za premaz na kraju. Zarolajte tijesto u roladu te režite rolice/pužiće iste debljine (možete rezati i nožem, a možete se poslužiti i koncem).

Poredajte ih u tepsiju, premažite drugom polovicom smjese, dodajte malo krupne soli te sjemenke prema vlastitom ukusu.

Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta, dok ne porumene.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)