Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:40 pm

Snježna kraljica stajat će 28,9 milijuna kuna, mi plaćamo preko 10 milijuna kuna

Piše N.M.

Ovogodišnja ka utrka na Sljemenu Snježna kraljica, službenog naziva Snow Queen Trophy, stajat će ukupno oko 28,9 milijuna kuna, potvrđeno je Indexu. Riječ je o puno većem iznosu nego proteklih godina, a razlog poskupljenja nisu vremenske prilike, nego, kako nam kažu iz Hrvatskog skijaškog saveza – inflacija. 

Hrvatski skijaški savez skupio je ove godine 18,7 milijuna kuna iz komercijalnih izvora, odnosno od sponzora, dobavljača i prodajom televizijskih prava te ulaznica. Od tog iznosa od stranih sponzora i stranih TV prava došlo je 10,5 milijuna kuna. 

Ostatak se financira iz državnog proračuna te proračuna Grada Zagreba. Grad Zagreb tako će ove godine za Snježnu kraljicu dati 2,5 milijuna kuna, dok je premijer Andrej Plenković prije nekoliko dana najavio izdašnu financijsku potporu države. 

‘Uz financijsku podršku Vlade RH i Ministarstva turizma i sporta i ove godine održat će se Snow Queen Trophy, svjetsko natjecanje u skijanju. Snježna kraljica ostaje brend Zagreba i Hrvatske’, objavio je premijer Plenković na svom Twitter profilu. Iako Plenković nije rekao točan iznos, prema nekim procjenama, iz tih proračuna dat će se više od 7 milijuna kuna. 

Slalomska utrka, čiji je prvi naziv bio Zlatni medvjed, a kasnije promijenjen u Snježnu kraljicu, održava se na zagrebačkom Sljemenu od 2005. godine. To je jedina utrka koja se održava u neposrednoj blizini milijunskog grada.

Unatoč visokim temperaturama za ovo doba godine, direktor FIS Svjetskog kupa za tehničke discipline prije dva dana potvrdio je da su na stazi dovoljne količine snijega za utrke najboljih svjetskih slalomašica. Ove godine prvi put bit će održane dvije utrke ženskog slaloma, i to 4. i 5. siječnja, a sve počinje izvlačenjem startnih brojeva ispred Hrvatskog narodnog kazališta dan prije, 3. siječnja. 

Naglasimo da na Sljemenu neće biti muške utrke, koja nije održana ni u 2022. godini zbog pretoplih uvjeta, piše Index.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)