Francuska salata nezaobilazan je dio blagdanskog jelovnika. Postoje brojni recepti za njenu pripremu, a obuhvaća uglavnom iste osnovne namirnice. Međutim u pojedinim varijantama u jelo se stavlja i – jabuka.
Redovito se vode rasprave je li jabuci mjesto u francuskoj salati – javnost je sasvim podijeljena. No neosporno je da ona doprinosi hrskavosti i kiselosti. Donosimo, stoga, jednostavan recept u koji je ipak svrstana.
Sastojci:
– 450 g zamrznute mješavine graška i mrkve
– 300 g krumpira
– 200 g kiselih krastavaca
– 2 jaja
– 360 g majoneze
– četvrtina kisele jabuke
– 2 žlice kiselog vrhnja
– 1 žličica senfa
– sol i papar.
Priprema:
U kipuću, posoljenu vodu ubacite vrećicu zamrznute mješavine povrća (graška i mrkve). Kuhajte 10-15 minuta.
Istovremeno u drugoj posudi u hladnu, posoljenu vodu stavite kuhati neoguljeni krumpir.
Skuhajte i jaja te ih nasjeckajte na sitne kockice.
Ocijedite grašak i mrkvu, krumpir ogulite i narežite na sitne komade kad se ohladi. Potom na sitne kockice narežite jabuku.
U drugoj posudi pomiješajte majonezu, vrhnje, senf, sol i papar.
Dodajte kisele krastavce i sve zajedno izmiješajte.
Komentari (2)
Hi everyone!