Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
12:03 am

RECEPT Bakalar s kupusom i lukom iz pećnice

Piše N.M.

Bakalar, kupus i luk pripremljeni na ovaj način, daju jedno jednostavno, ukusno i zdravo jelo, pišu Fini recepti.

Sastojci:

kupus, 1 glavica bijeli, svježi

bakalar, 600 g u filetima

luk, 4 glavice ljubičastog

maslac, 60 g

bijelo vino, 200 ml suhog

sol i papar (svježe mljeveni)

Priprema:

Kupus narežemo na trakice, a glavice luka na osmine.

U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.

Zatim dodamo komade luka i pržimo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.

Nakon 10-ak minuta ulijemo cca. 100 ml vode, dodamo trakice kupusa i povrće pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, povremeno miješajući.

Potom polovicu pirjanog povrća premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, začinimo ga solju i paprom, preko njega rasporedimo filete bakalara te i njih začinimo solju i paprom, prekrijemo ih preostalim pirjanim povrćem te i njega začinimo solju i paprom, prelijemo bijelim vinom, posipamo preostalim maslacem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)