Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:43 am

RECEPT Pečeni odojak

Piše N.M.

Pečeni odojak i francuska salata uobičajen su dio blagdanskog jelovnika. Vrlo jednostavno se priprema, a vrlo je ukusan i hladan. Umjesto francuske salate, možete servirati i uz pečeni krumpir ili razne salate po izboru, piše Coolinarika.

Sastojci za 4 osobe:

2 kg svježeg odojka s kostima bez glave

40 g soli

1,5 dcl ulja

0,5 l piva

Priprema

Odojak dobro posušite, posolite sa svih strana i premažite uljem.

Stavite ga u pleh i pecite na temperaturi 220°C oko pola sata, zatim oko sat i pol pecite na 180°C, a 20 minuta pred kraj pečenja ponovno na 220°C.

Odojak pecite oko dva sata, a po potrebi ga prekrijte aluminijskom folijom.

Za vrijeme pečenja prelijevajte pečenku pivom i umakom od pečenja, a u pleh dolijevajte povremeno malo tople vode.

Tako pečeno meso narežite na komade i poslužite toplo uz obilje salate i pečeni krumpir.

Pečeni odojak može se poslužiti i hladan. Za takve prilike meso ćete odvojiti od kosti, narezati na manje kocke, koje ćete složiti na pladanj i ukrasiti raznim ukiseljenim i svježim povrćem (kiselim krastavcima, lukom, rajčicom, paprikom).

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)