Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
1:40 pm

RECEPT Husari – jedini keksi koji konkuriraju linzerima

Piše N.M.

Na blagdanskom jelovniku uvijek se nađe i neka vrsta prhkih keksića, a među najpopularnijima su husarski keksi ili husari. Sastojcima i okusom zapravo su slični linzerima, ali znatno jednostavniji za izradu jer nema valjanja, izrezivanja keksa i lijepljenja, piše Zadovoljna.

Husari – sastojci:

300 g glatkog brašna

200 g maslaca

100 g mljevenih oraha, lješnjaka ili badema

100 g šećera

1 vanilin šećer

1 jaje srednje veličine

pekmez od šipka (ili po želji bilo koji drugi)

šećer u prahu za posipavanje

Husari – priprema:

U brašno ubacite obični i vanilin šećer te promiješajte. Hladni maslac narežite u brašno na listiće ili manje kockice pa prstima razmrvite. Kada ste ga razmrvili, dodajte orahe i malo promiješajte. U sredini napravite rupicu, ubacite jaje i zamijesite glatko tijesto.

Tijesto dobro zamotajte u plastičnu foliju i stavite ga u hladnjak na sat vremena. Nakon hlađenja malom žlicom uzimajte dio po dio tijesta, formirajte dlanovima male kuglice i stavljajte ih na protvan koji možete obložiti masnim papirom.

Kada ste formirali kuglice, uzmite drvenu kuhaču i njezinim vrhom formirajte malo udubljenje u svakoj kuglici. Ako primijetite da vam se kuhača lijepi za tijesto, prije toga malo je umočite u brašno i onda radite udubljenja.

Stavite kekse u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite 12 minuta. Nakon pečenja ostavite ih da se u potpunosti ohlade. Kada su hladni, prvo ih pospite šećerom u prahu. Nakon toga u lončiću malo zagrijte pekmez na laganoj vatri i njime punite udubljenja.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)