Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
5:10 pm

Sunčani Hvar je svečano obilježio završetak uspješne godine te nastavio tradiciju donacija i sponzorstva kroz koje podupire preko 500 hvarske djece

Piše M.K.

Sunčani Hvar je zajedno sa svojim sezonskim i stalnim zaposlenicima svečano obilježio završetak 2022. godine, koja će se pamtiti po rekordnim poslovnim rezultatima, premašujući 2019. godinu. Osim poslovnih rezultata, godina će biti zabilježena i po ostvarenom investicijski ciklus od ukupno 80 milijuna kuna u podizanje kvalitete objekata Riva Marina i Beach Baya, koji je ujedno prvi održivi hotel u gradu Hvaru.

Kao dio društveno odgovornog poslovanja, u sklopu proslave nastavljena je tradicija donacija i sponzorstva usmjerena na one najmlađe, djecu otoka Hvara. Donacije i sponzorstva dragocjen su dio društvene odgovornosti Sunčanog Hvara kroz koji se podupiru hvarske institucije i sportsko-društvene udruge, projekti u vezi s djecom i mladima te realizaciju različitih aktivnosti s ciljem pomaganja i razvijanja zajednice u kojoj Sunčani Hvar djeluje.

Donacije iznose ukupno 200 tisuća kuna pri čemu su sredstva usmjerena na Osnovnu školu Hvar, hvarskom dječjem vrtiću Vanđela Božitković, Udrugu djece i mladih s najtežim tjelesnim invaliditetom i djece s posebnim potrebama Perla, Nogometnom klubu Hvar, Rukometnom klubu Hvar, Ženskom rukometnom klubu Hvar, Judo klubu Hvar te Dramskom studiju mladih Hvar. Sredstva su također dodijeljena po prvi puta Šahovskom klubu Hvar. Na ovaj način Sunčani Hvar podupire preko 500 djece u javnim ustanovama te klubovima i udrugama grada Hvara, koja se bave sportskim i kulturnim aktivnostima.

Predsjednica Udruge djece i mladih s najtežim tjelesnim invaliditetom i djece s posebnim potrebama Perla Ana Franetović izjavila je: ‘Hvala Sunčanom Hvaru što godinama svojim donacijama podupire rad Udruge Perle i omogućava djeci s teškoćama u razvoju, mladim i odraslim osobama s invaliditetom otoka Hvara bolji i kvalitetniji život!’

U sklopu proslave dodijeljena je nagrada za zaposlenika godine, te posebna priznanja zaposlenicima koji imaju 10 do 40 godina radnoga staža. Ujedno će se svim stalnim radnicima isplatiti božićnica u maksimalnom iznosu od 5000 kuna. Za najmlađe je organizirana prigodna božićna predstava, te prigodni pokloni.

Na samoj svečanosti, predsjednica Uprave Sunčanog Hvara, Gordana Tomičić naglasila je važnost davanja potpore lokalnoj zajednici kao dio dugoročne održivosti poslovanja. 

Također je zahvalila svim zaposlenicima na odlično odrađenoj sezoni i poručila: ‘Društveno odgovorno poslovanje je jedna od najvažnijih komponenata poslovanja poduzeća. Sunčani Hvar ovom proslavom želi istaknuti važnost promicanja ljudske dobrobiti, kroz davanje potpore lokalnoj zajednici i podupiranje najmlađih naraštaja otoka Hvara.’

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)