Povrtna kocka idealna je za poboljšanje okusa različitim jelima, počevši od juha, rižota i tjestenine do raznih jela sa mesom i priloga od povrća.
Kod kuće ju možete pripremiti brzo i jednostavno uz povrće, ulje i sol, a sve što vam je potrebno je sljedeće:
200 g celera
100 g peršina
2 mrkve
1 veliki luk
1 rajčica
1 tikvica
1 češanj češnjaka
30 listova bosiljka i kadulje
1 grančica ružmarina
150 g soli
1 žlica maslinovog ulja
Priprema: Povrće i aromatično bilje sitno nasjeckajte i zajedno sa žlicom ulja i soli stavite u posudu. Ostavite da se kuha najmanje sat i pol bez vode.
Nakon isteka vremena izmiksajte i ponovno stavite na vatru dok se pripravak ponovno ne zgusne.
Još vruće stavite u sterilizirane staklenke i ohladite.
Zahvaljujući visokom udjelu soli, mješavina za kocke trajat će otprilike nekoliko mjeseci.
Žlica domaće povrtne kocke poklapa se s jednom od klasičnih kupovnih kockica, piše Novi list.
Komentari (2)
Hi everyone!