Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
7:18 pm

RECEPT Čokoladni mousse poznatog Jamieja Olivera

Piše N.M.

Jeste li već u potrazi za idejama za božićne slastice ili biste se već danas htjeli razmaziti nečim slatkim? Donosimo savršen recept slavnog kuhara Jamieja Olivera: čokoladni mousse od samo pet sastojaka! Ovaj ukusni desert gotov je u samo nekoliko minuta i zagarantirano će oduševiti svačije nepce, piše Novi list.

Sastojci za 6 porcija:

200 g tamne čokolade (70% udjela kakaa)

200 grama vrhnja

4 jaja

2 žlice šećera

1 prstohvat soli

Opcionalno:

1 čaša višanja bez koštica (400 g)

Priprema:

Otopite čokoladu u zdjeli otpornoj na toplinu iznad lonca s vodom koja lagano ključa. Zatim maknite zdjelu iz lonca i ostavite da se čokolada ohladi oko 10 minuta. U drugoj zdjeli ručnom mikserom umutite vrhnje dok se ne formiraju vrlo mekani vrhovi. Uzmite jaja i odvojite bjelanjak i žutanjak. Zatim u vrhnje dodajte žumanjke zajedno sa šećerom i sve miksajte dok ne postane glatko. Od bjelanjaka s prstohvatom soli istucite čvrsti snijeg.

Ohlađenu čokoladu umiješajte u kremu, pa smjesu pažljivo kuhačom umiješajte u tučene bjelanjke. Za preljev, višnje zajedno sa sokom stavite u posudu za kuhanje umaka i pustite da se kuha na srednjoj vatri dok se ne zgusne. Maknite sa štednjaka. Čokoladni mousse ravnomjerno rasporedite u šest čaša i ukrasite višnjama. Alternativno, možete koristiti drugo bobičasto voće, malo vrhnja ili nasjeckane orašaste plodove. Zatim ohladite ili odmah poslužite.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)