Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:32 am

Split Tech City za udrugu MoSt: Prikupljeno više od 40 tisuća kuna za kupnju laptopa

Piše P. I.

U Sportskom centru Mačak u nedjelju je održan Split Tech Cup, humanitarni sportski turnir koji već četvrtu godinu organizira Split Tech City.

– Riječ je o cageball turniru koji okuplja splitsku tehnološku zajednicu s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju laptopa djeci iz potrebitih obitelji – kazao je Toni Trivković, predsjednik Split Tech Cityja.

Ove je godine sudjelovalo 16 splitskih IT tvrtki: Adriatic.hr, Agilathon, Agilo, Bitcoin Store, Blank, Centar izvrsnosti, Code Five, Connecto, Devla, Extension Engine, FEG, GetByBus, Maurer Electronics, Notch, Sharp Agency i Tech Resources.

Pobjedu je u napetoj završnici, nakon penala, odnijela tvrtka Blank.

– S guštom smo okupili ekipu i sudjelovali. Oduševljeni smo profesionalnom organizacijom i drago nam je što smo mogli doprinijeti humanitarnoj svrsi. Ovo nam je prvi pehar koji smo osvojili za Blank, što će nam biti izvrsna motivacija za buduće turnire, pogotovo ovakve s dobrim ciljem – kazao je Đani Machiedo iz Blanka.

Uz kotizacije i pojedinačne donacije, prikupljeno je ukupno 40.400,00 kuna. Sav iznos namijenjen je kupnji laptopa, koji će se ove godine donirati nekolicini djece o kojima u sklopu svojih programa brine udruga MoSt.

– Turnir je prošao u super atmosferi, dobro smo se oznojili i zabavili. Čestitke Blank ekipi, ali i svim ostalim ekipama na sudjelovanju i podršci turniru. S obzirom na dobro djelo koje će proizaći iz turnira, smatram da smo svi pobjednici – oduševljen je Trivković.

Zanimljivo je da su se prijave za ovogodišnji turnir primale putem aplikacije koju je DonatQR tim razvio u sklopu EU projekta Digitalna volonterska zajednica. Riječ je o pilot programu digitalizacije i digitalne transformacije organizacija civilnog društva (OCD) u području organizacije i upravljanja volonterskim aktivnostima.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)