Miris tikve i cimeta je najjednostavniji opis jeseni, uz čokoladu i lješnjak dobijamo pravu jesensku čaroliju. Tko kaže da knedle mogu biti samo od krumpira? Ako ih napravite od tikve, daju potpuno drugi pogled na te punjene okruglice, piše Index.
Sastojci
100 g skuhane tikve (butternut)
150 g bezglutenskog brašna
1 žlica meda
6 g praška za pecivo
100 g čokolade
100 g krupno sjeckanih pečenih lješnjaka
Priprema
Ogulite i izrežite tikvu na kockice te skuhajte na pari. Kad je kuhana potrebno je napraviti pire i ostaviti da se ohladi.
Kada se pire ohladi dodajte med, brašno, prašak za pecivo te zamijesite u glatku smjesu.
Podijelite na jednake dijelove veličine oraha. U sredinu stavite kockicu čokolade cca 1×1 cm i oblikujte kuglice.
Kuglice stavite kuhati u 1 l kipuće vode u koju je dodano malo ulja. Knedle kuhajte na umjerenoj vatri 5-8 min.
Procijedite ih i uvaljajte u isjeckani lješnjak i ostatak isjeckane čokolade.
Komentari (2)
Hi everyone!