Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
11:40 pm

ZADAR OBJAVIO STATISTIKU ZA STUDENI Nakon rekordne sezone, broj putnika je ponovno na vrlo niskoj razini

Piše M.K.

I Zadarska zračna luka objavila je svoju mjesečnu statistiku za studeni. Nakon rekordne sezone, broj putnika je ponovno na vrlo niskoj razini, piše Croatian Aviation.

Zadarska je zračna luka od početka godine prihvatila i otpremila više od milijun putnika, po prvi puta u svojoj povijesti. Rekordno dobra ljetna sezona i velik broj međunarodnih sezonskih linija za rezultat ima povijesno visok promet u ovoj hrvatskoj zračnoj luci, no kako je krajem listopada na snagu stupio zimski red letenja, ova je zračna luka praktički potpuno prazna. 

Naime, Ryanair, najveći europski avioprijevoznik, u ljetnom redu letenja leti na nizu međunarodnih linija iz Zadra, no u zimskim mjesecima ni jedan strani avioprijevoznik ne prometuje prema zadarskoj zračnoj luci. 

Zadar ima tek jednu redovnu liniju, onu Croatia Airlinesa prema Zagrebu odnosno Puli, pa je u studenome ove godine zračna luka zabilježila svega 1861 putnika.

Brojke će biti niske sve do proljeća jer, za razliku od drugih hrvatskih zračnih luka, Zadar u zimskim mjesecima nema međunarodnih linija. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)