Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:45 pm

RECEPT Prhke rolice punjene vanilijom

Piše N.M.

Blagdansko vrijeme nam donosi puno ukusnih poslastica koje razvesele cijelu obitelj. Najdraži su nam oni recepti koji ne oduzimaju puno vremena i truda

Food blogerica Petra Sabljić, sa Zadovoljnom je podijelila jednostavni recept za predivne i ukusne rolice od listanog tijesta punjene kremom od vanilije. Maleni tuljci izrazito su ukusni i tope se u istima, a njihov nas je izgled također oduševio.

Odličan su recept i za one koji nisu pretjerano vješti u kuhinji jer lisnato tijesto ne moramo mijesiti, već ga možemo kupiti u svakoj trgovini.

Slatki tuljci s vanilijom – sastojci:

Paket lisnatog tijesta

Za kremu

1 puding od vanilije

Pola litre mlijeka

3 žlice šećera

100 g omekšalog margarina

200 ml vrhnja za šlag

Slatki tuljci s vanilijom – priprema:

Potrebno je gotovo lisnato tijesto koje namotate na foliju koju ste prethodno zamotali u obliku tuljaka. Pečete na 180 stupnjeva 20ak minuta te kada se ohlade maknete foliju iznutra.

Skuhati puding klasično prema uputi te kada se prohladi umiksati omekšali margarin

U drugoj zdjeli miksati vrhnje za šlag te ga potom lagano umiješati u kremu sa pudingom

Puniti tuljke kremom (moraju se ohladiti nakon što se ispeku) te posuti šećerom u prahu

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)