Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:19 pm

Limun je voćka iznimne dobrobiti i sa tisuću upotreba

Piše N.M.

Limun je istovremeno hrana i pravi prirodni lijek za promicanje zdravlja. Ne samo da nam pomažu obogatiti jela okusom, već nam omogućuju i brojne zdravstvene blagodati koje je vrlo zanimljivo otkriti odmah.

Pijenje soka od limuna pridonosi prevenciji bubrežnih kamenaca od kalcijevog oksalata i prirodni je lijek za upalu grla uz savjet miješanja meda i soka od limuna u borbi protiv upale.

Limuni imaju izrazita pročišćavajuća svojstva koja nam omogućuju pravu detoksikaciju organizma ako se sjetimo, primjerice, svako jutro redovito piti toplu vodu i sok od limuna.

Limun i limunov sok smatraju se dragocjenom pomoći u mršavljenju i održavanju forme.

Pijenje tople vode s limunom ili čaja od đumbira i limuna nakon jela pomaže probavi. Limun nije samo izvor vitamina C, kao što dobro znamo, već je i izvor kalija koji pomaže u održavanju ravnoteže tijela sa svim njegovim fiziološkim funkcijama.

Limuni se smatraju kiselim voćem, ali u stvarnosti njihov učinak na naše tijelo je alkalizirajući, a ispijanje soka od limuna pomaže uravnotežiti naš pH.

Ovo je samo jedan od mnogih razloga za pijenje tople vode s limunom na prazan želudac ujutro uz želju za pročišćavanjem organizma i pospješivanjem redovitosti crijeva, piše Novi list.

Ukratko dobrobiti limuna su sljedeće:

Pročišćava organizam

Pomaže kod mršavljenja

Prirodni lijek za upalu grla

Prevencija bubrežnih kamenaca

Pospješuju probavu

Izvor vitamina C

Izvor kalija

Uravnotežuje pH tijela

Čisti jetru

Sprječava prehladu

Snižava kolesterol

Štiti krvne žile

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)