Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:19 pm

RECEPT Juha od kestena i poriluka

Piše M.K.

Ova krepka juha od pečenih kestena i poriluka je kao stvorena za tmurne dane, piše Index.

Sastojci

300 g pečenih kestena, očišćenih

200 ml vrhnja za kuhanje

500 ml pilećeg temeljca

1 poriluk

30 g meda

40 g maslaca

130 ml bijelog vina

¼ žličice muškatnog oraščića

sol, papar

Priprema

Poriluk očistite, operite i narežite na trakice.

U tavu, na ugrijani maslac, dodajte narezani poriluk i kestene, začinite solju i pržite na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Nakon dvije, tri minute prženja začinite muškatnim oraščićem, dodajte med, ulijte bijelo vino, promiješajte i kuhajte dok vino napola ne ispari.

Zatim omekšale kestene izgnječite kuhačom, ulijte juhu i kuhajte dalje.

Nakon 5-6 minuta kuhanja, štapnim mikserom izmiksajte sastojke, ulijte vrhnje za kuhanje, promiješajte i ostavite da zavri.

Gotovu juhu stavite u duboke tanjure, začinite bijelim paprom, ukrasite žlicom kiselog vrhnja, i sjeckanim peršinom te poslužite vruće.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)