Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:29 pm

RECEPT Cheesecake s bundevom

Piše M.K.

Index donosi jednostavan recept za pripremu cheesecake s bundevom. Sloj hrskavih keksa, krem sira i krem sira u kombinaciji s pireom od bundeve sigurno će vas osvojiti na prvi zalogaj. Ako ste ljubitelji cheeesecakea isprobajte i ovu jesensku kombinaciju sastojaka. 

Sastojci

Podloga

300 g keksa po izboru

70 g maslaca, rastopljenog

malo maslaca za premazivanje kalupa

Krema

500 g krem sira

100 g šećera

½ žličice ekstrakta vanilije

2 jaja

120 g pirea od bundeve

½ žličice mljevenog cimeta

prstohvat mljevenog klinčića

prstohvat mljevenog muškatnog oraščića

šlag (po želji)

Priprema

Podloga

Okrugli kalup promjera 23 cm dobro premažite maslacem. 

Kekse usitnite u blenderu, prebacite u zdjelicu, dodajte rastopljeni maslac i dobro promiješajte. Dobivenu smjesu lagano utisnite u kalup. 

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stavite kalup u pećnicu na 4 minute. 

Krema

U posudi srednje veličine mikserom sjedinite krem sir, šećer i ekstrakt vanilije. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Odvojite 1 šalicu smjese, a ostatak izlijte na ohlađene kekse i stavite u hladnjak dok pripremate drugi sloj kreme. 

Lagano umiješajte pire od bundeve i začine u smjesu koju ste prethodno odvojili. Pažljivo prelijte na kremu od sira. 

Pećnicu smanjite na 165 stupnjeva, ubacite tortu i pecite 35 do 40 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohladi. Preko noći stavite u hladnjak da se krema stisne. Izvadite iz kalupa, narežite i po želji servirajte sa šlagom. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)