Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
3:48 pm

RECEPT Palačinke od sira i jabuka

Piše N.M.

Postoji ta jedna slastica koja u svima nama izaziva želju još. Naravno, u pitanju su palačinke, a pronašli smo idealne za predstojeće hladne dane. U ovom receptu dodajemo još dva tajna sastojka: quark sir i jabuke. Quark nije samo izvrstan izvor proteina, već čini palačinke posebno pahuljastima. A jabuke daju voćnu notu svojom prirodno slatko-kiselkastom aromom. Dodajte malo cimeta i idealna zimska palačinka je gotova, piše Novi list.

Sastojci:

500 g nemasnog quark sira

3 jaja

40 grama šećera

150 g pirovog brašna

250 g nasjeckanih ili naribanih jabuka

Prstohvat cimeta, plus još malo za ukras

2 žlice mineralne vode

1 prstohvat soli

Priprema:

Prvo pomiješajte suhe sastojke (brašno, šećer, sol, cimet). Zatim dodajte nemasni quark i jabuke i sve promiješajte. Zatim umiješajte jaja i na kraju dodajte mineralnu vodu. Ostavite smjesu da odstoji nekoliko minuta pa ga ispecite u tavi, neka budu nešto deblje nego klasične palačinke. Po želji pospite na vrh s cimetom ili čak polijte s malo meda ili kompota od jabuka.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)