Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
5:40 pm

Svečana promocija prve generacije diplomiranih studenata sveučilišnog preddiplomskog studija Hotelijerstva i gastronomije

Piše N.M.

Svečana promocija prve generacije diplomiranih studenata sveučilišnog preddiplomskog studija Hotelijerstva i gastronomije održana je u petak 25. studenog u hotelu Miramare. Svečanosti su nazočili zamjenik direktorice TZ Splitsko-dalmatinske-županije Joško Stella, predstavnici nastavnih baza Krunoslav Šošić iz grupacije Sunce hoteli te Damir Lukić iz WOT Hotels Adriatic Asset Company te predstavnika hotela Imperial, mentori, roditelji i kolege studenti.

– U životu akademske zajednice postoje različiti svečani događaji, no iako su oni svaki na svoj način važni i vrijedni svake pažnje, ipak mi se čini da je promocija studenata događaj bez premca, posebice ako je u pitanju prva promocija u povijesti nekog studija kao što je to ova današnja. Na ovaj način Sveučilište pokazuje kako je oživjelo znanje i znanost, usvojilo ga, proširilo te prenijelo novim naraštajima.  Mnogima prije vas, ali i onima koji će doći nakon vas, dalo je znanje kao  jedan od najljepših i najoriginalnijih plodova civilizacije. Za pojedinca je promocija svečan događaj jer se njome označava kraj jednog zahtjevnog puta, puta punog odricanja i mnogih sati koje ste proveli za knjigom ili u predavaonicama – poručio je promoventima voditelj studija Ivan Pavić, osvrnuvši se i na podršku obitelji koja je značajna svakom studentu, dok su na svom akademskom putu imali potporu svojih profesora i mentora koji su se nesebično trudili prenijeti im svoje znanje.

– Riječ je o znanju koje je u samom vrhu hotelijerske i gastronomske struke. Tome svjedoče i brojni objektivni pokazatelji kao što je visoki doseg našeg Sveučilišta na svjetskim znanstvenim rang listama, što svoje temelje ima u kvaliteti i znanstvenoj relevantnosti njegovih članova, koji su i vama predavali – ustvrdio je Ivan Pavić, naglasivši još jednu važnu komponentu studija Hotelijerstvo i gastronomija, a to je stručna praksa, zahvalivši svim mentorima i nastavnim bazama koji su omogućili njeno izvođenje. Voditelj studija se u emotivnom obraćanju zahvalio i gradskoj vlasti grada Makarske na čelu s gradonačelnikom dr. sc. Zoranom Paunovićem. Posebno je istaknuo važnost brige o studiju koji iskazuje rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, počevši od ideje o pokretanju studija u Makarskoj do stalne brige i uključenosti u rješavanje problema.

Nakon uvodnog govora profesora Pavića studente je promovirao rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Draga Ljutić.

Rektor Ljutić je nakon ceremonijala čestitao promoventima te  istaknuo kao je riječ o iznimno važnom, odnosno povijesnom događaju za naše Sveučilište, grad Makarsku, ali i državu jer je riječ o studiju koji se izvodi u epicentru turističke aktivnosti.

– Makarska zaslužuje ovaj studij  – poručio je rektor, prisjetivši se njegovih početaka, od same ideje do realizacije koliki put je trebalo prijeći, a nije uvijek bilo lako. Istaknuo je kako je u tome uvijek imao podršku bivšeg rektora Ivana Pavića, sadašnjeg voditelja studija. Velika stvar za ovaj studij, koji se od ove akademske godine izvodi i na diplomskoj razini, bit će i završetak obnove i uređenja prostorija u koji će biti smješten, a rektor je iskazao nadu da bi se taj svečani čin mogao dogoditi do Božića.  Rektor Ljutić je prvim diplomiranim prvostupnicima poručio da se ne boje budućnosti jer imaju diplomu Sveučilišta u Splitu, čije rangiranje na relevantnim ljestvicama govori o radu njegovih znanstvenika i profesora. Njihova diploma je također europska jer je splitsko sveučilište dio SEA-EU alijanse, koju čine još osam sveučilišta i to iz Francuske, Španjolske, Poljske, Portugala, Njemačke, Italije, Malte i Norveške.

Rektor nije propustio naglasiti kako svi zajedno moramo stremiti boljem, jer  zajedništvo cijele hrvatske akademske zajednice, uz potporu resornog Ministarstva i Vlade donosi boljitak cijelog državi. 

U ime promoviranih zahvalila se Neda Domikulić, zahvalivši se svim profesorima, voditelju studija prof. Paviću, rektoru Ljutiću i naravno roditeljima koji su im bili velika podrška.

Promoventima je urečena i plaketa te novčana nagrada koju su dodijelili predstavnici suradnih ustanova, ujedno donatori nagrade. Studentici Nedi Domikulić nagradu je uručio Joško Stella, napomenuvši kako uz plaketu, novčani iznos od tisuću kuna diplomantica dobiva i put u Berlin na sajam turizma. Plakete i novčane nagrade dobili su još i Vittorio Šimić te sestre Rebeka Vlaho Oršulić te Ingrid Vlaho Orepić, kojima je nagradu uručio rektor Ljutić.

U ime nagrađenih zahvalio se student Vittorio Šimić, a voditelj studija prof. Pavić posebno se zahvalio na podršci u radu i promociji studija prof.dr.sc. Maji Pervan, glavnoj urednici sveučilišnog lista Universitas Mili Puljiz, voditeljici Odsjeka za odnose s javnošću Sveučilišta u Splitu Antoniji Žaja Čičak te stručnoj suradnici studija Mirni Kovačić.

Promovirani studenti i naslov teme završnog rada

Rebeka Vlaho Oršulić-  Regrutiranje i selekcija zaposlenih u hotelu Le Meridien Lav – mentor prof. dr. sc. Srećko Goić

Marijana Matišić  – Stanje i perspektive nautičkog turizma – mentor  prof. dr. sc. Ivan Pavić

Petra Laušić  – Stilovi vođenja i zadovoljstvo zaposlenika u obiteljskim poduzećima – mentor izv. prof. dr. sc. Ivana Bulog 

Vittorio Šimić – Utjecaj turizma na razvoj infrastrukture i život domicilnog stanovništva – studija slučaja općine Tučepi – mentorica prof. dr. sc. Snježana Pivac  

Gloria Pivčević – Geografske osnove razvoja turizma Spanjolske regiie Katalonije – doc. dr. sc. Jurica Botić

Anamaria Jerončić  – Kulturno-povijesna baština u funkciji razvoja turizma u Francuskoj pokrajina ile-de-France – mentor doc. dr. sc. Jurica Botić  

Neda Domikulić  – Stanje i mogućnosti gastroturizma na području bivše Poljičke republike- mentor izv. prof. Dr. sc. Ljudevit Pranić

Ingrid Vlaho Orepić  – Utjecaj filmske industrije na turizam Dubrovačko-neretvanske županije – mentor Izv. prof. Dr. sc. Ljudevit Pranić  

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)